Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Mogelijkheden voor vrijwilligerswerk

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Heb je een hobby die je graag deelt met anderen of wil je graag jouw ervaringen vrijwillig inzetten? De profielen hieronder geven je een beknopte indruk van wat er allemaal te doen is bij De Waalboog.

Wandelen NIJ 30X20 (2)

Bewegen

Je houdt van de buitenlucht en bent graag in beweging! Vind je het gezellig om samen met iemand te wandelen, een tochtje te maken op een duo-fiets of te zwemmen? Bewegen vinden wij belangrijk voor bewoners. Samen met hen bewegen wij op muziek, gaan we wekelijks zwemmen of wandelen en doen wij andere beweegspelen in groepsverband.

Creatief

Je vindt het leuk om te knutselen, breien, schilderen, houtbewerken, voorlezen of een spelletje te doen? Je houdt van gezelligheid en vindt het leuk om anderen te helpen bij hun creatieve werk. Dan zijn wij op zoek naar jou.

Muzikaal

Ben je een echte muziekliefhebber? Heb je een brede muzieksmaak? Of speel je een instrument of ken mensen die een instrument spelen? Kan je er enthousiast over vertellen en/of draai je graag liedjes voor anderen? Bewoners doen graag met je mee.

Koken

Sta je graag in de keuken en vind je het fijn om samen met anderen te koken? Maak je graag gerechten of bak je graag een taart? Onze bewoners doen graag met je mee.

Begeleider activiteiten

Houd je van persoonlijk contact, maak je graag een praatje en houd je van gezelligheid? Ben je graag in grote groepen en kan je bewoners begeleiden naar muziekoptredens, creatieve activiteiten, pedicure, kapper, fysiotherapie of kerkelijke viering? Bewoners gaan graag met je mee.

Groene vingers

De bewoners wonen in verschillende locaties met veel groen om hen heen. Vind je het leuk om samen te tuinieren, een moestuin bij te houden en/of bloemstukjes te maken? De bewoners van De Waalboog genieten enorm van de natuur, zowel buiten als binnen.

Gastheer/-vrouw

Maak je het anderen graag naar hun zin? Ben je vriendelijk, attent en behulpzaam? Dan kunnen wij jouw hulp goed gebruiken bij onze centrale activiteiten in de centrale ontmoetingscentra van onze locaties.

Geheugensteuntje

Houd je van taal, een spelletje of een puzzel? Ben je een sfeermaker en vind je het leuk om anderen te helpen? Dan ben je het ‘steuntje’ dat wij zoeken om het geheugen van de bewoners fit te houden!

Gespreks-/bezoekmaatje

Je bent er graag voor een ander. Onder het genot van een kop koffie of thee praat je even bij. Dit kan over de dagelijkse dingen gaan, maar ook over diepgaande onderwerpen. Je brengt een bezoek aan de bewoner op zijn of haar appartement of centrale ontmoetingsruimte of gaat met bewoner een bezoekje brengen aan de kapel, dierenweide of misschien naar de stad? Je biedt een luisterend oor en een persoonlijke aandacht.

Kerkvrijwilligers/waken

Je helpt graag bij diensten en afscheidsvieringen. Je bent bekend met het geloof en helpt graag anderen. Je bent bekend met waken en zeer flexibel. Je brengt graag een bijdrage aan de laatste zorg en wens van bewoners.

Maaltijdbegeleider

Ben je geduldig en kan je goed met mensen omgaan? Je helpt anderen waar nodig? Breng dan sfeer en gezelligheid tijdens de maaltijd. Je hebt oog voor een schone omgeving en draait je hand niet om voor lichte schoonmaakwerkzaamheden.

Liever iets anders?

Bespreek de mogelijkheden vrijblijvend met Isabelle Hendriks, coördinator vrijwilligerswerk bij De Waalboog. Telefoonnummer: 06 – 185 269 55 of i.hendriks@waalboog.nl 

 

 

Vragen?

Wil je graag als vrijwilliger aan de slag bij De Waalboog? Neem vrijblijvend contact op met Isabelle Hendriks, coördinator vrijwilligerswerk bij De Waalboog.

Isabelle Hendriks

Coördinator vrijwilligerswerk

06 - 185 269 55

Stuur e-mail