Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Verhaal Eline van Buuren

Eline van Buuren, praktijkonderzoeker

“Ik zie mezelf als een soort bruggenbouwer. Ik haal onderzoeksideeën en -vragen op die op de werkvloer ontstaan en probeer die te koppelen met wetenschappelijk onderzoek. Andersom kijk ik of we onderzoeksvoorstellen van de HAN of bijvoorbeeld het ROC binnen De Waalboog kunnen oppakken en uitvoeren, sámen met studenten.”

Eline van Buuren

Hoe we de zorg voor onze bewoners naar een hoger niveau tillen? Door praktijkgericht onderzoek te stimuleren en verbinding te maken tussen de wetenschap en de dagelijkse praktijk. Sinds 2018 hebben we een praktijkonderzoeker in dienst die hier actief werk van maakt. Eline van Buuren: “Ik zie mezelf als een soort bruggenbouwer. Ik haal onderzoeksideeën en -vragen op die op de werkvloer ontstaan en probeer die te koppelen met wetenschappelijk onderzoek. Andersom kijk ik of we onderzoeksvoorstellen van de HAN of bijvoorbeeld het ROC binnen De Waalboog kunnen oppakken en uitvoeren, sámen met studenten. Waaraan je dan moet denken? Aan onderzoeksvragen als: wat is het effect van robotica? Hoe zijn veranderingen in de zorg van invloed op de rol van de mantelzorger? Welke benaderingswijze werkt bij bewoners met complex gedrag het best, methode A of B? Daarnaast stimuleer ik het delen van kennis binnen De Waalboog. We hebben zo veel expertise in huis. In het belang van de bewoners moeten we daar optimaal gebruik van maken.”

De functie van praktijkonderzoeker wordt mede mogelijk gemaakt door het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen (UKON) waar De Waalboog lid van is.