Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Verhaal Manon Derks

Manon Derks, leerling verzorgende IG

‘Als verzorgende IG in opleiding lever ik de alledaagse zorg aan cliënten. Het is zeer dankbaar werk. Het is fijn om iets voor iemand te kunnen betekenen wanneer het zelf niet meer lukt. Daarnaast kan ik het goed vinden met de mensen die er werken, iedereen is erg behulpzaam en je doet het echt samen.”

Manon Derks

Manon heeft 1,5 jaar geleden de overstap gemaakt van topsport naar de zorg. Jarenlang heeft ze op hoog niveau gejudood. Door de lange trainingsdagen en verhuizing naar de andere kant van het land voor de sport heeft haar doen besluiten om te stoppen. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in verschillende functies, besloot Manon de overstap te maken naar de zorg en de BBL opleiding verzorgende IG te gaan volgen bij De Waalboog. Manon is nog maar net werkzaam bij De Waalboog, maar voelt zich al helemaal thuis.

‘Als verzorgende IG in opleiding lever ik de alledaagse zorg aan cliënten. Daarnaast begeleid ik bewoners om de dag zo fijn mogelijk te laten verlopen. Ik heb veel contact met familie en andere disciplines en mag veel overlegvormen bijwonen. Het is zeer dankbaar werk. Het is fijn om iets voor iemand te kunnen betekenen wanneer het zelf niet meer lukt. Daarnaast kan ik het goed vinden met de mensen die er werken, iedereen is erg behulpzaam en je doet het echt samen.”

Op dit moment werkt Manon op afdeling Wingerd, een specialistische afdeling voor mensen met dementie en ernstige gedragsproblemen. ‘De cliënten op deze afdeling hebben een specifieke behandeling en persoonlijke benaderingswijze nodig. Het was in het begin even wennen, maar mijn collega’s begeleiden mij heel goed. Je hebt niet het gevoel er alleen voor te staan.’

In haar opleiding tot verzorgende IG werkt Manon op verschillende afdelingen en locaties van De Waalboog. ‘Als leerling mag je overal een kijkje nemen, hierdoor kan je zelf ervaren welke afdeling en doelgroep het beste bij je passen. Ondanks dat er veel medewerkers werken bij De Waalboog, voelt het wel persoonlijk en iedereen is even belangrijk; het maakt niet uit welke functie je hebt. Je doet het echt samen. Mijn ambitie is om mijn diploma verzorgende IG te behalen en over een paar jaar de EVV-opleiding te gaan doen.’

Iedere dag is anders en iedere dag heeft mooie momenten. Dat een bewoner mij als dochter is gaan zien, dat ze mij vertrouwt, het samen dansen en zingen met de bewoners geeft veel plezier en voldoening. Het is niet alleen maar ‘zorgen’, maar ook zorgen dat bewoners een fijne dag kunnen hebben. Zo thuis als maar kan.

Ook benieuwd naar het werken en leren in de ouderenzorg? Bekijk onze mogelijkheden.

Bekijk ook onze vacatures