Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Verhaal Charlotte Janssen vakantiewerk

Charlotte Janssen, student hbo-v en enthousiaste vakantiekracht

“Als vakantiekracht werk ik in een leuk team, waarin ik echt wordt gezien als een volwaardige collega. Ik vind het mooi dat ik de bewoners fijne momenten kan bezorgen. Ze zijn vaak heel dankbaar; zo krijg ik veel terug voor mijn werk en inzet.”

P1110043

“Aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) studeer ik verpleegkunde en heb ik het eerste jaar succesvol afgerond. Ik heb richting zorg gekozen omdat ik erg geïnteresseerd ben in het menselijk lichaam. Op de middelbare school hield ik van vakken zoals biologie. Daarnaast heb ik het liefst mensen om me heen en vind ik het fijn om voor mensen te zorgen. Toen het vakantiewerk bij De Waalboog op mijn pad kwam, heb ik niet getwijfeld en ben ik meteen gestart. Mijn oma heeft bij De Waalboog gewoond dus dat is ook een reden dat ik graag hier wilde werken. Als ik bij haar op bezoek ging, hing er altijd een goede sfeer. Ik ben blij met mijn keus voor De Waalboog; ik werk in een leuk team en word ook echt gezien als één van het team, een volwaardige collega. Het is ook prettig om een vaste afdeling te hebben want zo leer je de bewoners en collega’s maar ook de werkzaamheden goed kennen.

Ik werk veel dagdiensten, dan help ik bewoners met opstaan en de start van de dag, wassen en aankleden en breng ze naar het ontbijt in de huiskamer. In de middag ondersteun ik de woonassistenten met het verzorgen van het middageten. En natuurlijk zoveel mogelijk persoonlijke aandacht voor de bewoners; een spelletje, praatje, grapje of ik help ze met een toiletbezoek. Daarnaast heeft De Waalboog een uitgebreid activiteitenprogramma. Bewoners bezoeken de activiteiten heel graag en stralen veel vrolijkheid uit tijdens een optreden of andere activiteit dus als de planning het toelaat, ben ik er graag bij aanwezig. Ik vind het erg mooi dat ik de bewoners fijne momenten kan bezorgen. Je krijgt er veel voor terug, want bewoners zijn heel dankbaar voor wat je voor ze doet. Ze zijn vaak erg geïnteresseerd in je. Ik krijg vaak de vraag wat voor opleiding ik volg en wat ik in het dagelijks leven doe. De meeste bewoners houden wel van een praatje. Zo leer je de bewoners goed kennen en op den duur krijg je een band. Dit draagt weer bij aan het goed doen van je werk. Vakantiewerk bij De Waalboog is echt een aanrader; je doet direct werkervaring op in de zorgsector door te leren op de werkvloer, het verdient goed en de werksfeer is super.”

 

Interesse in vakantiewerk in de zorg? Je bent van harte welkom!