Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Verhaal Ayessa Velthausz

Ayessa Velthausz, verpleegkundige

“Vrijblijvend meelopen op een afdeling is een mooie manier om de sfeer op een afdeling te proeven en het team te leren kennen, zonder dat je eerst moet solliciteren’.

Nijevelt16 Verkl

“Tijdens mijn opleiding hoorde ik van mijn mentor over de baanmogelijkheden bij De Waalboog. Hij wist dat ik in de regio Nijmegen aan het zoeken was naar een baan na mijn studie. Op de website van De Waalboog zag ik dat er meeloopdagen werden aangeboden. Ik heb mij hiervoor aangemeld en mocht ik op verschillende afdelingen een ochtend meelopen. Ik wist al vroeg wat ik wilde, namelijk in de ouderenzorg werken en het liefst op een PG afdeling. Daarnaast vind ik gedragsproblematiek interessant. Binnen De Waalboog waren er genoeg mogelijkheden. Na een succesvolle meeloopochtend op afdeling Anemoon in locatie Nijevelt, ben ik aangenomen als verpleegkundige en werk ik inmiddels met veel plezier hier.

Ik heb bewust gekozen om eerst een dag/ochtend vrijblijvend mee te lopen. Je zit namelijk nergens aan vast en je bent niet verplicht om direct te solliciteren. Ik heb op verschillende afdelingen mogen kijken, de sfeer mogen proeven en mijn vragen konden stellen. Je merkt direct of het goed voelt en hoe de sfeer is, en daarnaast ontmoet je direct je eventuele toekomstige collega’s.

Mijn meeloopochtend begon om 07.00 uur in locatie Nijevelt. Ik werd vriendelijk ontvangen door een zorgmedewerker van de afdeling. Ik mocht luisteren naar de overdracht en meekijken tijdens de ochtendzorg. Je hoeft in principe niets te doen, maar je mag gewoon kijken, luisteren en vragen. Je ziet direct hoe zo’n afdeling werkt, ontmoet de bewoners en je proeft de sfeer. Ik vind persoonlijk het team erg belangrijk. Hoe is het team samengesteld? Hoe werken zij samen?  Met een goed team kun je goede zorg leveren. Ik ben vriendelijk en open ontvangen, dat gaf me een fijn en welkom gevoel. Al mijn vragen werden beantwoord en iedereen was ook erg geïnteresseerd in mijn interesses en kwaliteiten. Na de meeloopochtend heb ik met de recruiter een gesprek gehad over de mogelijkheden op de afdeling en ook het aanpassen van het aantal contracturen was geen probleem.

Het mooiste aan het werken in de ouderenzorg is de bijzondere band die je opbouwt met de bewoners. Ze voelen zich veilig bij je, ondanks dat sommige bewoners je naam niet kennen, ze herkennen je wel. Op dit moment zit ik heel goed op mijn plek binnen De Waalboog. Er zijn genoeg mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als verpleegkundige, dat moedigen ze ook aan. Niet alleen binnen je team, maar ook binnen je locatie of de gehele organisatie.”

Meelopen
Wil jij ook eens meelopen op een afdeling binnen De Waalboog? Geef je op voor een meeloopdag en loop vrijblijvend mee op een afdeling! Je zit nergens aan vast, maar je kunt wel alvast proeven of het werken bij De Waalboog iets voor jou is.

Vacatures
Bekijk ook onze vacatures.