Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Verhaal Erika Bervoets

Erika Bervoets, verpleegkundige jonge mensen met dementie

“Ik kan mij uitstekend vinden in hoe het reilt en zeilt op Bosweg, het is er warm en huiselijk. Mooi ook om te zien hoe we allemaal onze talenten gebruiken, waardoor we elkaar als team aanvullen. En fijn ook dat er ruimte is voor humor.”

Werken bij De Waalboog ervaringsverhaal bosweg

“In een ver verleden heb ik al eens in een verpleeghuis gewerkt, dus toen detacheringsorganisatie Maandag mij benaderde voor een baan bij De Waalboog, dacht ik: “Laat ik eens kijken wat er veranderd is in al die tijd.” Ik begon op Bosweg 250A en werk inmiddels op Bosweg 250D. Op beide locaties zie ik dat de bewoners en de mensen om hen heen veel meer de regie hebben dan al die jaren geleden. Zo moet het ook, als je mensen een passend vervolg wilt bieden, ondanks de grillige wending die hun leven heeft genomen.

De bewoners hebben veel behoefte aan structuur, maar die biedt het team op een heel fijne manier. We vullen de tijd niet dwingend voor hen in, maar kijken tijdens en na het ontbijt samen op ons gemak hoe de dag eruit zal gaan zien en welke hulp de bewoner daarbij nodig heeft. “Wil je wandelen voor of na de lunch?”, “Vergeet je niet om een schone blouse aan te trekken?”, “Eet je vanavond mee of doe je dat buiten de deur?” Dat structureren (en soms ook begrenzen) verloopt allemaal heel natuurlijk, zoals dat er in een gezin ook aan toe gaat: zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Die aanpak past bij mij, en belangrijker: bij de bewoners.

Ik kan mij uitstekend vinden in hoe het reilt en zeilt op Bosweg, het is er warm en huiselijk. Mooi ook om te zien hoe we allemaal onze talenten gebruiken, waardoor we elkaar als team aanvullen. Fijn ook dat er ruimte is voor humor: als ik een domme zet doe, krijg ik dat geheid terug. Als het niet van mijn collega’s is, dan toch zeker van de bewoners, haha!”

 

Ook benieuwd naar het werken in de ouderenzorg? Wij nodigen jou van harte uit om eens mee te lopen bij De Waalboog.