Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Verhaal Franca Romviel

Franca Romviel-Stappers, woonassistent kleinschalig wonen

“Wat ik vind van mijn baan? In één woord: ge-wel-dig! Het is leuk, lief en dankbaar werk, waar je veel voor terugkrijgt. Wat voor mij wél heel belangrijk is, is dat het goed voelt. Dat zit ‘m niet zozeer in de omgeving, maar vooral in de mensen. In mijn collega’s en in de bewoners voor wie we samen zorgen. Dat zat bij De Waalboog meteen goed, al op de dag van de sollicitatie.”

Werken bij De Waalboog woonassistent kleinschalig wonen

“Het is lang geleden dat ik in de zorg begon: toen was ik 17, inmiddels ben ik 62. In die ruim 40 jaar heb ik op allerlei plekken gewerkt, van psychiatrie en gehandicaptenzorg tot ouderenzorg, en ook nog eens in verschillende functies. Als begeleider binnen instellingen, bij mensen thuis, met de handen aan het bed en nu dan als woonassistent bij De Waalboog. Voelt die functie als degradatie? Zeker niet! Ik wil plezier hebben in mijn werk en als dat er is, maakt het mij niets uit of ik wat hoger of wat lager ‘in de boom’ zit.

Wat voor mij wél heel belangrijk is, is dat het goed voelt. Dat zit ‘m niet zozeer in de omgeving, maar vooral in de mensen. In mijn collega’s en in de bewoners voor wie we samen zorgen. Dat zat bij De Waalboog meteen goed, al op de dag van de sollicitatie en zeker ook toen ik ging kennismaken op De Honinghoeve. Daarna moest ik nog wel even door de eerste week heen; die vind ik altijd lastig: je weet nog niets en moet van alles vragen en ontdekken. Gelukkig heb ik fijne collega’s om me heen die me snel wegwijs hebben gemaakt en ook graag een complimentje geven. Ze zijn blij met me, zeggen ze. En daar ben ik dan weer blij mee, haha!

Terwijl mijn gepensioneerde man het huis op orde houdt, sta ik hier 18 uur per week paraat. Ik verzorg de maaltijden, ga wandelen met de bewoners, maak een gezellig praatje, stel mensen gerust door hun hand vast te houden en verricht de nodige hand- en spandiensten. Omdat ik gekwalificeerd ben als verzorgende, ondersteun ik soms ook bij de zorg. Op mijn borst prijkt dan ook het bordje Zorgassistent, en niet Woonassistent. Maar ach, dat is maar een woordje. Het gaat erom dat we als team zorgen dat de bewoners zich prettig voelen. De aanpak van De Waalboog, zo heel anders dan toen ik ooit begon, past mij perfect: vastroesten in oude gewoonten, daar hou ik niet van. En de jaren tot mijn pensioen gaan omvliegen, daar ben ik van overtuigd!”

 

Ook benieuwd naar het werken in de ouderenzorg? Wij nodigen jou van harte uit om eens mee te lopen bij De Waalboog.