Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Verhaal Igraine Witman

Igraine Witman, verzorgende D op geriatrische afdeling met gedragsproblematiek

“Gedrag is pas een probleem als wij, de zorgmedewerkers, het niet begrijpen.”

Werkenbij25

“Van een goede kennis van mij hoorde ik vaak erg positieve en prettige verhalen over het werken bij De Waalboog. Zo positief dat ik dat toch ook eens zelf wilde ervaren. En inmiddels werk ik sinds de zomer 2016 als verzorgende D bij De Waalboog. De Waalboog is een organisatie die staat voor warme zorg voor de bewoners. Als medewerker voel je je welkom en gehoord en betrokken bij zowel afdeling als organisatie. Het is een organisatie waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Kwaliteit van de zorg maar ook van de zorgmedewerkers. Ook ik kreeg de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb binnen 1,5 jaar de interne opleiding tot verzorgende D gevolgd en mijn diploma behaald.

Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik elke dag met een prettig gevoel naar mijn werk ga; mijn collega’s zijn allemaal zeer betrokken en er heerst een fijne werksfeer. Ik werk op de Wingerd, een geriatrische afdeling met gedragsproblematiek. Mijn uitdaging met deze doelgroep is dat wij ze zo behandelen, met onze expertise, dat zij straks naar een reguliere afdeling kunnen gaan. Ze te leren begrijpen, dat is mijn uitdaging. Ik haal er veel voldoening uit als ik zie dat onze behandeling een bewoner nog vreugde kan geven. De bewoners zien stralen en passende zorg bieden waar zij van afhankelijk zijn, maakt mij een gelukkig mens. Omdat men zo dankbaar is voor de zorg en de kleine dingen die ik voor ze doe, is elk moment een bijzonder moment.

Ik vind het belangrijk om zorg op maat, belevensgerichte zorg, te bieden. Dat kan een arm om op te leunen of een luisterend oor zijn maar ook door middel van mijn levensboek op de afdeling. We geven de bewoners de kans om te kunnen zijn wie ze willen zijn, dezelfde persoon als ze voor opname waren.  Met zoveel mogelijk eigen regie, een herkenbaar uiterlijk en kwaliteit van leven.”

 

Ook benieuwd naar het werken in de ouderenzorg? Wij nodigen jou van harte uit om eens mee te lopen bij De Waalboog.