Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Verhaal Luuk Janssen

Luuk Janssen, leerling verzorgende tweedejaars BBL

“De Waalboog is een goede leerschool. Wat ik interessant vind, is dat geen dag hetzelfde is. Elke dag leer ik weer iets bij, om toe te passen in mijn opleiding.”

Werkenbij49

“Mijn keus was snel gemaakt toen ik een advertentie zag waaruit bleek dat De Waalboog nog op zoek was naar nieuwe leerlingen. De Waalboog bood namelijk een BBL-leerweg traject wat ik erg interessant vond. Als leerling verzorgende IG combineer ik werken en leren en leer ik gaandeweg steeds beter hoe het vak eruitziet. Momenteel zijn mijn belangrijkste taken de zorg aan het bed verlenen, begeleiden van onder andere toiletgang en maaltijden, medicatie delen en anticiperen op situaties op de afdeling, die continu kunnen veranderen.

De Waalboog is een goede leerschool. Wat ik interessant vind, is dat geen dag hetzelfde is. Elke dag leer ik weer iets bij, om toe te passen in mijn opleiding. Naast de ervaring die ik opdoe, vind ik het heel prettig dat er veel mogelijkheden zijn om themabijeenkomsten bij te wonen en me zo meer te kunnen verdiepen in verschillende onderwerpen. Het is ook erg bijzonder om te zien hoe begaan en zorgzaam de zorgmedewerkers van De Waalboog zijn, de bewoner staat hier echt centraal.

Ik werk in een geweldig team waarin we echt samenwerken, elkaar helpen en voor elkaar klaarstaan met een luisterend oor. Samen werken we hard om de zorg zo optimaal mogelijk te houden maar er is ook ruimte voor een gesprek met elkaar of bewoners, een grapje of een slappe lach. Er heerst een goede sfeer en no-nonsensementaliteit. Mijn ambitie is om mijn diploma verzorgende IG te behalen en iets met activiteitenbegeleiding te gaan doen bij De Waalboog. Een mooie combinatie van zorg en activiteitenbegeleiding spreekt mij erg aan.

Er zijn veel momenten te benoemen die tijdens het werk bij De Waalboog een bijzondere indruk op me hebben gemaakt. Maar het mooiste vind ik toch wel dat bewoners blij worden als ze me zien en dankbaarheid tonen, in welke vorm dan ook. Dan weet ik dat ik het goed heb gedaan.”

 

Ook benieuwd naar het werken in de ouderenzorg? Wij nodigen jou van harte uit om eens mee te lopen bij De Waalboog.