Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Verhaal Nethanja Koenen

Nethanja Koenen, woonassistent voor mensen met dementie

“Het mooiste aan het werken als woonassistent is er echt kunnen zijn voor de bewoners. Het is fijn om de bewoners de aandacht te geven die zij verdienen, tijd die voor zorgmedewerkers zo schaars is.”

Nethanja Portret

“Nadat ik een tijd als vrijwilliger actief was bij De Waalboog, zag ik de vacature van woonassistent. Een functie die perfect bij mij past. Inmiddels ben ik dan ook al 1,5 jaar in dienst als woonassistent op afdeling Orchidee, locatie Nijevelt. Mijn taken variëren van toezicht houden in de woonkamers tot een aantal kleine taken op het gebied van schoonmaak tot het bezoeken van activiteiten tot alles wat te maken heeft met voeding voor de bewoners.

Het is erg fijn om iets te ondernemen met de bewoners; het kan gaan om het leggen van een puzzel maar ook het bezoeken van een muziekactiviteit uit het maandprogramma. Wat we ook veel doen is fijn naar buiten, een wandeling in de frisse lucht. Ik kijk vaak welke activiteit past bij welke bewoner, zo is hier een bewoner die dol is op dieren. Met haar ga ik altijd naar de activiteit van Happy Pets waarbij een aantal kleine dieren de locatie bezoekt. Prachtig om te zien hoe zij opbloeit van het contact met de konijnen en cavia’s.

Als woonassistent zorg ik ook voor de maaltijd. Het is mijn taak te zorgen dat de bewoners een goede en gezonde maaltijd krijgen. Het is goed dat daar ook echt tijd en aandacht voor is. Ik krijg af en toe hulp van bewoners die het leuk vinden om bijvoorbeeld te helpen met aardappels schillen. Samen koken zorgt voor gezellige momenten. En voor veel waardering voor een lekkere maaltijd!

Het mooiste aan het werken als woonassistent is er echt kunnen zijn voor de bewoners. Het is fijn om de bewoners de aandacht te geven die zij verdienen, tijd die voor zorgmedewerkers zo schaars is. En wat ik ook heel mooi vind, is de waardering van de collega’s. Niet alleen de bewoners maar ook de collega’s zijn blij dat ik er ben en laten dit merken.”

 

Ook benieuwd naar het werken in de ouderenzorg? Wij nodigen jou van harte uit om eens mee te lopen bij De Waalboog.