Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Verhaal Rebecca Voorrips en Petra Coelen

Rebecca Voorrips, verzorgende, en Petra Coelen, verpleegkundige, op geriatrische afdeling met gedragsproblematiek

“Van meeloopdag naar dé baan in de zorg. Veel beter dan een sollicitatiegesprek, dat relatief kort is en waar zenuwen een rol spelen”

HeelHollandZogt Redactioneel Waalboog Afbeelding

Het was nog donker toen Rebecca Voorrips zich eind vorig jaar meldde bij afdeling De Wingerd van De Waalboog. Ze had een meeloopdag, om te ontdekken of De Waalboog dé werkplek voor haar zou zijn. Ervaring als verzorgende IG had ze al, ook in de ouderenzorg. Rebecca: “Maar niet op zo’n specifieke plek als De Wingerd, waar mensen met dementie én ernstige gedragsproblemen verblijven en behandeld worden.”

Rebecca greep enthousiast de kans om te laten zien wie ze is, en wat ze als collega in haar mars heeft. “Ik stelde vragen en stak de handen uit de mouwen, waar dat kon. Daar leerde ik meteen al van, bijvoorbeeld hoe je iemand met gedragsproblemen kunt ‘verleiden’ om met je mee te lopen.” Verpleegkundige Petra Coelen vertelt: “Andere kandidaten zijn terughoudender tijdens de meeloopdag, maar ook dat is prima. Zeker op een complexe afdeling als De Wingerd wil je een goede balans in het team. De ene keer zoeken we dus iemand die heel daadkrachtig is, de andere keer iemand die juist op andere vlakken uitblinkt. En bovendien: als de basis goed is, als de klik er is, dan leer je de rest vanzelf.”

Petra vervolgt: “Ook voor afdelingen is de meeloopdag een perfecte manier om kennis te maken. Veel beter dan een sollicitatiegesprek, dat relatief kort is en waar zenuwen vaak een rol spelen. Als je een dagdeel samen optrekt, zie je veel beter hoe iemand als persoon is én hoe de klik is met de bewoners.”

Is er een match?
Aan het eind van de meeloopdag heb je als kandidaat aan van alles geproefd: de ochtendoverdracht met koffie, het inlezen in het zorgdossier, de verzorging van de bewoners, een behandeloverleg en de middagmaaltijd. Rond half 2 komt recruiter Wendy Coolen langs om te horen: is er een match? De volgende stap kan maar zo het arbeidsvoorwaardengesprek zijn, vertelt ze: “Vóór je het weet, word je op je eerste werkdag warm ontvangen door je nieuwe collega’s.” Dat is precies hoe het Rebecca na de meeloopdag verging: ze heeft haar baan bij De Waalboog gevonden!


Ook benieuwd naar het werken in de ouderenzorg? Wij nodigen jou van harte uit om eens mee te lopen bij De Waalboog.