Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Verhaal Willeke Aalders

Willeke Aalders, woonassistent voor mensen met dementie

“ Als woonassistent heb je de tijd om de bewoners te leren kennen door met ze te praten en dat zorgt vaak voor mooie momenten. Tijdens een gesprek met een bewoner hoorde ik dat zij vroeger veel piano heeft gespeeld. Samen hebben we wat gespeeld. Mooi om haar passie voor het pianospel te zien.”

Willeke Aalders

“Vanaf mei 2019 ben ik werkzaam bij De Waalboog als woonassistent op afdeling de Klarinet, locatie Joachim en Anna. Eén van mijn taken is het eten verzorgen. Ik zorg dat er een goede maaltijd op tafel komt en help de bewoners met eten wanneer zij dit wensen. Daarnaast houd ik de voorraad bij, bestel ik het eten en de ingrediënten en zorg ik dat de kast goed gevuld blijft. Ik maak dan ook vaak iets extra’s; een stukje fruit of iets lekkers als slagroomsoesjes in het weekend. Toezicht houden in de woonkamer is ook heel belangrijk. Als woonassistent zorg ik dat er altijd iemand in de woonkamer aanwezig is. Naast deze werkzaamheden zijn we, als woonassistenten, ook verantwoordelijk voor een aantal kleine taken op het gebied van schoonmaak.

Over wat het mooiste is aan dit werk hoef ik niet lang na te denken; de lach op het gezicht van de bewoners. De lach die verschijnt bij de kleinste dingen. Zoals een bewoner die bedlegerig is. Ik ga dan even bij haar zitten, vertel een verhaal of zing een liedje. Als er dan toch een lach op haar gezicht verschijnt, is dat prachtig. Dat kleine beetje tijd en aandacht doet dan zoveel goed. De zorgmedewerkers zouden deze aandacht met alle liefde willen geven maar het ontbreekt hen aan tijd. Doordat wij zorgen dat elke bewoner voldoende aandacht krijgt, kunnen de zorgmedewerkers de kostbare tijd besteden aan de zorg.

Ik vind het ook belangrijk om tijd te besteden aan de familie van de bewoners. Bewoners moeten zich thuis voelen maar dit is zeker ook het geval voor de familie. Een klein gebaar als een kopje koffie met een koekje is vaak al genoeg voor een goed gevoel.

Als woonassistent heb je de tijd om de bewoners te leren kennen door met ze te praten en dat zorgt vaak voor mooie momenten. Tijdens een gesprek met een bewoner hoorde ik dat zij vroeger veel piano heeft gespeeld. Samen met haar ben ik achter de piano gaan zitten en hebben we samen wat gespeeld. Ze was het zeker nog niet verleerd. Mooi om haar passie voor het pianospel te zien.”

 

Ook benieuwd naar het werken in de ouderenzorg? Wij nodigen jou van harte uit om eens mee te lopen bij De Waalboog.