Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Verhaal Wilrik van Bergen

Wilrik van Bergen, verpleegkundig coach en ANW hoofdverpleegkundige

“Ik durf oprecht te zeggen dat het werken in de zorg én bij De Waalboog mij deels gemaakt heeft tot de persoon die ik vandaag de dag ben.”

Werkenbij16

“Al ruim 30 jaar ben ik werkzaam bij De Waalboog. Ik bekleed op dit moment 2 verschillende functies, 24 uur per week als verpleegkundig coach op een afdeling voor langdurige complexe somatische zorg en 12 uur per week als ANW (avond, nacht, weekend) hoofdverpleegkundige.

Als afdelingsverpleegkundige is het mijn voornaamste taak om de zorg zo te coördineren dat bewoners en medewerkers een zo prettige woon- en werksfeer ervaren. Ik werk ook gewoon mee aan het bed van de bewoners om continu feeling met de werkvloer te houden. Als ANW hoofd is het mijn belangrijkste taak om in acute situaties verpleegkundig te redeneren en te handelen. Ik heb hier een directe lijn met de specialist ouderengeneeskunde en pas triage toe om bewoners in acute situaties in kaart te brengen.

Als ik terugkijk op de afgelopen 30 jaar dan weet ik nog goed hoe ik in 1989 ben begonnen bij De Waalboog om ouderen te voorzien van eten en drinken, als bijbaantje. Terwijl mijn vrienden als vakkenvuller bij de Albert Heijn aan de slag gingen, haalde ik meer voldoening uit het zorgen voor de kwetsbare oudere medemens. Het beviel me goed dus ben ik toentertijd met de opleiding tot verzorgende IG gestart. En nu, 30 jaar later, ben ik nog steeds werkzaam bij De Waalboog. Er heerst hier een prettige, amicale sfeer en een veilig leerklimaat. De diversiteit in de doelgroepen en werkzaamheden maakt elke dag anders. Als verpleegkundige heb ik zoveel taken en verantwoordelijkheden en ik krijg de ruimte om mijn werk in te delen zoals dat het beste bij de bewoners past. Cliënten die bij ons komen wonen hebben vaak al een lange periode achter de rug waarin het lichamelijk en/of geestelijk steeds minder goed is gegaan. Het geeft mij een goed gevoel om door middel van vertrouwen, deskundigheid en humor weer kleur in iemands leven te brengen. Ik durf oprecht te zeggen dat het werken in de zorg én bij De Waalboog mij deels gemaakt heeft tot de persoon die ik vandaag de dag ben.”

 

Ook benieuwd naar het werken in de ouderenzorg? Wij nodigen jou van harte uit om eens mee te lopen bij De Waalboog.