Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Verhaal Hulya Deveci

Hulya Deveci, helpende (flex)

“Mijn stage bij De Waalboog, inmiddels al 13 jaar geleden, is eigenlijk zo goed bevallen dat ik niet meer weggegaan ben.”

Hulya Device

“Mijn stage bij De Waalboog, inmiddels al 13 jaar geleden, is eigenlijk zo goed bevallen dat ik niet meer weggegaan ben. Ik werd als stagiaire aan De Waalboog gekoppeld en heb hier vervolgens mijn opleiding tot helpende afgerond. Op dit moment werk ik als flexmedewerker en vervul ik dus de functie van helpende. Als flexmedewerker kom ik op veel afdelingen en zijn de taken ook per afdeling verschillend. Elke dag is anders. Mijn belangrijkste taken zijn wel het verzorgen en helpen van bewoners op verschillende gebieden en de rust bewaren op een afdeling.

Het iets voor een ander betekenen vind ik zo mooi. Ik houd ervan om voor mensen te zorgen en deel uit te maken van het dagelijks leven van een bewoner. Of te helpen wanneer het een bewoner zelf niet helemaal meer lukt, denk aan het strikken van de veters of een boterham smeren. Voor ons zo vanzelfsprekend maar dat geldt niet voor iedereen. Ik krijg zoveel dankbaarheid terug, er zijn bewoners die me letterlijk een kus of knuffel willen geven omdat ze zo blij met me zijn. Dat is waarom de zorg bij mij past en wat De Waalboog mij biedt.

Samen met de bewoner en de familie proberen we het leven zoveel mogelijk door te laten gaan zoals het vroeger was. Bijvoorbeeld bij één van de bewoners, een 84-jarige vrouw met een vorm van dementie. Vroeger had zij meerdere huisdieren; honden, katten en parkieten. Nu kan zij niet meer voor deze dieren zorgen. Dit keer kwam niet alleen de familie maar ook haar hond op bezoek. De uitdrukking op haar gezicht toen zij het beestje zag, zal ik nooit meer vergeten. Dieren hebben zoveel invloed op de emoties van mensen, prachtig om te zien. En heel belangrijk dat zij haar hond kan blijven zien.”

Ook benieuwd naar het werken in de ouderenzorg? Wij nodigen jou van harte uit om eens mee te lopen bij De Waalboog.

Bekijk ook onze vacatures.