Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Verhaal Vince Vissers

Vince Vissers, verpleegkundige (MBO-V) instroom-, doorstroom- en observatieafdeling

“Als (leerling) verpleegkundige binnen De Waalboog krijg je veel mogelijkheden. Je mag veel zien en leren binnen de afdelingen zonder dat er druk op staat. Je krijgt veel ruimte om jezelf zowel op professioneel als persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen.”

Waalboog Vince Verkleind

“In 2012 ben ik al vrijwilliger begonnen op een kleinschalige woonvorm binnen De Waalboog. Ik wilde mij graag oriënteren in de zorgsector. Ik maak makkelijk een praatje en ik merkte dat dat een plezierig effect had bij de bewoners. Ik had al vrij snel een klik met hen. Met humor kon ik bewoners een lach bezorgen en zo merkte ik dat ik echt iets kon betekenen voor hen. Mijn interesse voor de zorg werd alsmaar groter. Na twee maanden vrijwilligerswerk werd mij een opleidingsplek medewerker maatschappelijke zorg niveau 4 aangeboden. Deze heb ik direct met beide handen aangegrepen. Na deze opleiding heb ik drie jaar als eerst verantwoordelijke verzorgende (Evv’er) gewerkt op verschillende afdelingen en daarna heb ik besloten om de opleiding tot verpleegkundige te gaan volgen om meer verpleegtechnische handelingen te leren en meer verantwoordelijkheid te kunnen dragen. Inmiddels heb ik ook deze opleiding met succes afgerond.

In de jaren van mijn opleiding heb ik op verschillende afdelingen met verschillende doelgroepen mogen werken. Ik merkte al snel dat de bewoners op deze verschillende afdelingen ook een andere benadering nodig hebben en andere zorgvragen hebben. Dit maakt het werken in de zorg afwisselend en dynamisch. In dit leertraject ga je ook steeds meer de diepte in. Je leert de bewoner beter kennen en weet sneller wat iemand echt nodig heeft. Zo kan je echt iets voor hen betekenen.
Daarnaast werk je als leerling op verschillende locaties. De werksfeer op iedere afdeling is anders en ook fijn. Dat maakt een fijne samenwerking mogelijk en daarmee borg je samen de kwaliteit van zorg. Elke afdeling en doelgroep heeft zo zijn eigen charmes wat het werk leuk maakt. Ik heb dan ook als leerling al veel gezien binnen het werkveld en de verschillende mensen met verschillende zorgvragen binnen De Waalboog leren kennen.  Je mag echt leren zonder dat er druk op je staat. Ook krijg je de ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden zowel op professioneel als persoonlijk

Ik heb zeker ambities om door te groeien. Ik ben net klaar met de opleiding MBO-V, maar wil mij in de toekomst nog verder specialiseren in dit vakgebied. Niet alleen op professioneel gebied, maar zeker ook op persoonlijk vlak. De Waalboog biedt hierin veel mogelijkheden.

Ook benieuwd naar het werken en leren in de ouderenzorg? Bekijk onze mogelijkheden.