Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Op pad met de Toektoek

Even een klein boodschapje doen in het winkelcentrum in de wijk, een kopje koffie gaan drinken bij een oude buurvrouw of nog naar uw eigen kapper gaan. Met de Toektoek bent u er zo en kunt u uw gewoonten van vroeger makkelijker in stand houden. De Waalboog beschikt over een eigen bijzonder vervoersmiddel: de Toektoek! Van dit elektrische wagentje kunnen bewoners van de locaties De Honinghoeve en St. Jozefklooster en wijkbewoners van wijken Neerbosch-Oost, Hees(eveld), Waterkwartier en Wolfskuil gebruik maken.

Waalboog Toektoek Foto1.

De Waalboog wil bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid van bewoners in de wijk, waarbij de Toektoek bij uitstek een middel is om mensen met elkaar te verbinden.

Wat is een Toektoek?
Een Toektoek is een elektrisch wagentje waar vier personen in plaats kunnen nemen. Het is een gesloten golfclubkar die maximaal 35 kilometer per uur kan rijden en een bereik heeft van 50 kilometer bij een volle accu. Gebruikers kunnen zelf in- en uitstappen en de opstap is erg laag. Er zit een extra laadbak achterop de golfclubkar waarin een rollator of opklapbare rolstoel bevestigd kan worden.

Wanneer?
De Toektoek rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 17.00 uur. Bewoners en wijkbewoners kunnen De Toektoek reserveren via telefoonnummer: 06 – 285 688 09 (werkdagen van 10.00 – 17.00 uur) Voor een rit met de Toektoek wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om het onderhoud van de Toektoek te bekostigen. De chauffeur haalt u op en brengt u weer thuis en zal u nie vergezellen bij uw uitstapje.

Vrijwilliger worden?
Wij zoeken nog vrijwilligers die deze Toektoek wil besturen! Bent u in het bezit van een B-rijbewijs en vindt u het leuk om bewoners van en naar de twee locaties te rijden? Meldt u dan nu aan. Wij gaan graag met u in gesprek over de eventuele mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met Isabelle Hendriks, vrijwilligerscoördinator van De Waalboog Tel; 06 – 185 269 55 of E-mail; i.hendriks@waalboog.nl