Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

St. Jozefklooster

Op zoek naar een kleinschalig en sfeervol woonzorgcentrum in een rustige, groene omgeving? Dan is het St. Jozefklooster misschien iets voor u. Het is gevestigd in een monumentaal kloosterpand, in de Nijmeegse wijk Hees. Een prima thuis voor wie lichte tot middelzware zorg nodig heeft. Ook bieden we hier dagbehandeling aan voor ouderen die nog thuis wonen.

Verzorgingstehuis Nijmegen

Locatie en omgeving

St. Jozefklooster werd ooit gebouwd voor een geestelijke orde. De klooster beschikt over en ontvangstzaal waar men elkaar kan ontmoeten. Ook hebben we meerdere ontmoetings- en recreatieruimten voor bezoekers van de dagbehandeling. Ook hebben we een pedicure aan huis. En laten we de prachtige grote tuin en het terras niet vergeten!

Zorg en behandeling

We bieden 24-uurs verzorgingshuiszorg en verpleegkundige hulp. Vaak met de eigen huisarts nog als hoofdbehandelaar. Als het nodig is, schakelen we de hulp in van specialistische zorgverleners van De Waalboog, zoals de fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog of specialist ouderengeneeskunde. Of we werken met uw ‘eigen’ zorgverleners bij wie u al langer in behandeling bent. We bieden ook kortdurende 24-uurs verzorging en begeleiding voor mensen die slechts een paar weken verblijven, als tussenstop na een ziekenhuisopname. Of als opstap naar een nieuwe, passende woonomgeving, binnen of buiten De Waalboog.

‘Ik woon al 17 jaar in het St. Jozefklooster en vind het hier heerlijk wonen. De zorg hier is echt fantastisch. Ze helpen je zo goed en fijn. Ze staan altijd voor je klaar. En als er iets is hoef ik maar op m’n alarmknop te drukken en ze zijn er. Ook heb ik een mooi ruim appartement. Dat is extra fijn want ik zit in een rolstoel.

Lees verder Meer verhalen

(Tijdelijk) wonen bij St. Jozefklooster

In totaal wonen er zo’n 30 mensen in het St. Jozefklooster.  De woonzorgstudio’s zijn ruim met zo’n 40 m2, met daarin een eigen keukenblokje en sanitair. Ook heeft u een prachtig zicht op het park. Ook is er een fijne gezamenlijke huiskamer, waar bewoners elkaar ontmoeten. Hier organiseren we regelmatig activiteiten en serveren we, voor dat wil,  de gezamenlijke maaltijd.
Het St. Jozefklooster biedt passende en warme zorg voor als u niet langer zelfstandig in uw eigen woning  kunt wonen. Bijvoorbeeld omdat u meer hulp nodig heeft dan thuiszorg of mantelzorg u kan bieden bij uw persoonlijke verzorging, in het huishouden en bij het invulling geven aan uw dag.

 

 

Dagbehandeling

In een warme en veilige leefomgeving bieden we onze bezoekers zinvolle dagbesteding en gestructureerde activiteiten die afgestemd zijn op hun beleving, mogelijkheden en behoeften. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, houtbewerken, schilderen, handwerken, koken, bewegen en spel, geheugenoefeningen, bloemschikken en tuinieren. Sommige van die activiteiten doen we samen met de groep. Andere zijn juist individueel gericht. Daarnaast ondersteunen we onze bezoekers bij de verwerking van hun ziekte. De zorg en behandeling zijn in handen van een deskundig team dat onder andere bestaat uit verzorgenden, specialisten ouderengeneeskunde en psychologen. De dagbehandeling beschikt over meerdere ruimten , hobbyruimte en fitness- en trainingsruimte. Bovendien is er een grote tuin met terras en een moestuin, voor de bezoekers die graag zelf tuinieren. Waar mogelijk doen we activiteiten samen met bewoners van het klooster. Lees hier meer informatie over onze dagbehandeling. 

In de toekomst

De Waalboog renoveert een aantal locaties en werkt aan nieuwe woon- en zorgvoorzieningen. Dat betekent dat we op termijn afscheid nemen van St. Jozefklooster. We huren het pand nog enkele jaren. Tot die tijd kunnen bewoners hier heerlijk wonen. Daarna zetten we de zorg en behandeling van de bewoners van het St. Jozefklooster voort op een van onze nieuwe locaties. Ook zijn er plannen om in de tuin van het St. Jozefklooster een nieuwe locatie te ontwikkelen die volledig is toegerust op toekomstige woon- en zorgbehoeften van de bewoners.

Kijk hier voor de ontwikkelingen van nieuwe woonzorglocaties van De Waalboog.

Vragen?

Heeft u vragen over het St. Jozefklooster? De zorgbemiddelaars van De Waalboog staan voor u klaar.