Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Dagbesteding/dagbehandeling

Heeft u door dementie steeds minder grip op uw denken en doen? Of wordt de dagelijkse zorg te zwaar voor uw partner, kinderen of andere mantelzorgers? In Het Tumpke brengen wij door dagbesteding of dagbehandeling structuur aan in uw dag en bieden we behandeling op maat.

Dagbesteding

Op de hoek van zorglocatie De Honinghoeve bieden wij dagbesteding en dagbehandeling aan ouderen uit de wijk die behoefte hebben aan een prettige invulling van de dag, maar ook structuur en een afwisselend programma. Wij houden rekening met uw wensen en interesses met als doel zo dicht mogelijk bij het dagelijks leven en de dagelijkse dingen te blijven.

Activiteiten
Wij bieden u een afwisselend aanbod met activiteiten: wandelen, beweging in spelvorm, creatieve activiteiten en schilderen. Ook gaan we naar centrale activiteiten die in De Honinghoeve georganiseerd worden, zoals concerten, spelletjesmiddagen of bingo. Die activiteiten zien we niet als een middel om de dag door te komen; ze zijn vooral bedoeld om u binnen een veilige, warme en respectvolle omgeving te behandelen én te begeleiden bij uw ziekte. Op een manier die past bij uw mogelijkheden en belevingswereld. Daarnaast proberen we met bewegen, geheugentraining, lezen en spelletjes uw ziekteverloop positief te beïnvloeden.

   

Meer zorg nodig?
Heeft u meer zorg of begeleiding nodig? Dan overleggen  de medewerkers met de zorgprofessionals van De Waalboog.

Kosten en aanvraag
Om gebruik te kunnen maken van de dagbesteding of dagbehandeling heeft u een toewijzing vanuit de zorgverzekering (GZSP) nodig. Ook kunt u met een indicatie vanuit de Wlz deelnemen aan de dagbesteding en dagbehandeling. De indicatie kunt u zelf aanvragen of laten aanvragen door de huisarts, praktijkondersteuner, wijkverpleegkundige, geriater of zorgtrajectbegeleider. Ook kunnen onze zorgbemiddelaars u hierbij op weg helpen

In sommige gevallen kan het zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen, dat is afhankelijk van uw inkomen. Dit wordt via het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekend.

Interesse?
Wilt u weten of Het Tumpke iets voor u is? Dan kunt u contact opnemen met de zorgbemiddeling van De Waalboog. Zij helpen u graag. Telefoon: 024 – 382 64 83 | zorgbemiddeling@waalboog.nl

Contactgegevens Het Tumpke 
Fanfarestraat 73
6544 NX Nijmegen
Telefoon: 06 – 82 73 88 54

Bekijk ook de folder van Het Tumpke.

Vragen?

Heeft u vragen over de dagbesteding? Neem dan contact op met de zorgbemiddelaars van De Waalboog.