Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Jonge mensen met dementie

Ook bij mensen jonger dan 65 jaar komt dementie voor. Vaak is de diagnose extra ingrijpend, omdat ze nog werken, sporten, of misschien zelfs thuiswonende kinderen hebben. En feitelijk middenin het leven staan. De Waalboog is gespecialiseerd in zorg voor jonge mensen met dementie en biedt dagbehandeling en wonen op maat.

jong dementerende

Wandelen

Krijgt u op jonge leeftijd dementie, dan realiseert u zich waarschijnlijk heel goed dat er iets ernstigs aan de hand is. Wellicht spelen gevoelens als machteloosheid of frustratie een grote rol. Met onze zorg en behandeling spelen we daarop in en proberen we zoveel mogelijk aansluiting te zoeken bij de levensfase waarin u verkeert. Dit doen we op dagbehandeling De Boog. Of – als thuis wonen niet langer mogelijk is – binnen de kleinschalige, moderne woningen van Bosweg 250.

Dagbehandeling De Boog

Op onze kleinschalige dagbehandeling De Boog brengen we in een huiselijke setting structuur in uw dag aan en sluiten we aan bij wat u kunt, of waar u goed in bent. We hebben de beschikking over een huiskamer, fitnessruimte, verschillende hobbykamers en een tuin met tuinhuis. U kunt zelf kiezen of u wilt sporten of klussen, of bijvoorbeeld liever lichte werkzaamheden verricht of tuiniert. Alleen of met anderen samen. De Boog is vijf dagen per week geopend. U kunt er één of meerdere dagdelen per week terecht.

Wonen op Bosweg 250

Op Bosweg 250 proberen we het gewone leven zoveel mogelijk te benaderen. U vormt er samen met andere bewoners een eigen huishouden. Onze professionals creëren een veilige sfeer, bieden structuur en stimuleren uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid, passend bij wie u bent, bij uw mogelijkheden en het leven dat u leidde vóórdat u bij De Waalboog kwam wonen.

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt wonen maar bij De Waalboog op onze locatie Bosweg 250 (voor jonge mensen met dementie en mensen met niet aangeboren hersenletsel). Je bent dol op de kermis, maar als je in een verpleeghuis woont gaat dat niet meer zo vanzelfsprekend. Hoe fijn is het dan als één van de woonassistenten je meeneemt voor een onvergetelijke avond op de Nijmeegse kermis. Wat een topavond hadden ze!

Lees verder

Zorgprogramma voor jonge mensen met dementie

Zowel bij dagbehandeling De Boog als in onze woonvormen werken we volgens het zorgprogramma Jonge mensen met dementie. Dit is speciaal ontwikkeld door ons expertteam. In het programma staat precies omschreven wat we bieden aan zorg en behandeling, activiteiten en wonen, passend bij de speciale wensen en behoeften van de doelgroep. En gericht op het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren.

Bekijk ook de handreiking Vroegsignalering Jonge Mensen Met Dementie.

Waalboog-behandelmetohode ‘focussen’

Eén van de behandelmethoden die wij inzetten bij mensen met ontremd gedrag is een door de Waalboog ontwikkelde en beproefde methode. Hierbij staat het focussen op eenvoudige en terugkerende handelingen centraal.  De methode wordt inmiddels ook met succes gebruikt bij mensen met andere vormen van dementie. Om deze kennis met anderen te delen hebben wij hier een artikel over gepubliceerd en bieden wij trainingen en consulten aan in het toepassen van ‘Focussen’. Meer over deze methode leest u hier.

Keurmerk en kenniscentrum

De Waalboog is in het bezit van het Prezo-keurmerk voor jonge mensen met dementie. Daarnaast speelt De Waalboog een actieve rol in het landelijke Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd.

Jonge mensen met dementie

 

Vragen?

Heeft u vragen over onze zorg voor jonge mensen met dementie? Neem dan contact op met de zorgbemiddeling van De Waalboog