Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Langdurige zorg

Natuurlijk blijft u het liefst zo lang thuis wonen. Soms gaat dat helaas niet meer, omdat u bijvoorbeeld door een lichamelijke aandoening of dementie intensieve en langdurige verpleging nodig heeft. Dan kunt u vertrouwen op de zorg, behandeling en ondersteuning van De Waalboog.

Zorgcentrum Nijmegen

Zorgcentrum Nijmegen

Het is een grote stap om het leven dat u gewend was te leven achter u te laten. En voor (verpleeghuis)zorg en behandeling naar een woonzorgcentrum te verhuizen. Bij De Waalboog snappen we dat dit. We begeleiden u zo goed mogelijk bij de overgang van thuis naar een van onze locaties. We verdiepen ons in hoe uw leven eruit ziet en zag. En bespreken wat u nodig heeft om zich thuis te voelen bij ons. Samen gaan we op zoek naar de beste manier om uw dagelijks leven bij De Waalboog voort te zetten.

Wonen

Voorop staat dat we u een vertrouwde, comfortabele en veilige omgeving bieden, waarin het prettig leven is. Dit geldt voor alle verschillende woonvormen en zorgafdelingen van De Waalboog. U heeft veel ruimte om uw appartement of kamer persoonlijker te maken. Bovendien stemmen we de voorzieningen zoveel mogelijk af op uw leefwijze. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle ‘gewone’ dingen als koken, eten en drinken en gezellige activiteiten plaatsvinden in uw eigen woon- en leefomgeving bij De Waalboog. Eigenlijk precies zoals thuis. Wel zijn de locaties van De Waalboog vanaf 1 juli 2022 rookvrij. Bewoners kunnen dan nog wel in een rookvoorziening in de tuin terecht. Bezoek en medewerkers mogen vanaf dan niet meer op onze locaties roken. Dit komt voort uit de landelijke ontwikkeling waarbij de zorg geheel rookvrij wordt. Meer hierover leest u op deze pagina.

Bekijk onze woonlocaties.

Verpleging en behandeling

U bent in handen van een multidisciplinair samengesteld zorgteam, waarvan de professionals gespecialiseerd zijn in de zorg, behandeling en begeleiding van ouderen met een lichamelijke zorgvraag, geheugenproblemen en/of complex gedrag. Dit team krijgt dagelijks veel ondersteuning van vrijwilligers. Samen met de verzorgenden, verpleegkundigen en specialisten zetten zij zich ervoor in om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Zo thuis als maar kan.

Zorgvraag

Of u in aanmerking komt voor langdurige (verpleeghuis)zorg, hangt af van uw zorgvraag en de bijbehorende indicatie.

Vragen?

Heeft u vragen over de langdurige zorg? Neem dan contact op met de zorgbemiddelaars van De Waalboog