Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

De Waalboog Thuis

Als u ouder wordt, verandert er veel. Misschien bent u iets minder goed ter been, heeft u last van een chronische ziekte, of staat u er alleen voor. Dankzij het team De Waalboog Thuis lukt het vaak toch nog om, zo lang mogelijk, zelfstandig te blijven wonen met hulp van onze specialisten.

De maatschappelijke ontwikkeling is dat mensen langer thuis blijven wonen. En pas naar een zorgcentrum gaan op het moment dat het thuis echt niet meer gaat. Vaak is de fase daarvoor ingewikkeld, als het steeds moeilijker wordt om het leven te leven zoals u dat gewend was. Bijvoorbeeld omdat het netwerk om u heen kleiner wordt. Of u net de diagnose dementie heeft gekregen. Wij bieden behandeling en begeleiding met ons hulp programma en helpen u uw leven thuis zo goed mogelijk in balans te krijgen.

Bekijk hier ons filmpje met een verdere uitleg over hoe wij te werk gaan en wat u van De Waalboog Thuis mag verwachten.

 

Het team extramurale behandeling De Waalboog Thuis bestaat uit verschillende professionals, zoals:

  • Specialist Ouderengeneeskunde
  • Verpleegkundig specialist
  • GZ-psycholoog
  • Diëtist
  • Logopedist
  • Ergotherapeut
  • Fysiotherapeut
  • Psychomotorisch therapeut
  • Geestelijke verzorging

Bekijk hier alle behandelaren van het team extramurale behandeling van De Waalboog

Stuk voor stuk hebben ze specialistische kennis in het adviseren, begeleiden en behandelen van (oudere) mensen met chronische aandoeningen of een complexe zorgvraag. De professionals verlenen zorg binnen én buiten onze woonzorgcentra. Dat betekent dat u een afspraak met hen kunt maken op een van onze locaties of ze komen ze bij u thuis.
Zo kunnen bijvoorbeeld de logopedisten van De Waalboog bij u thuis komen om u te helpen bij de communicatie met uw naaste, wanneer het door dementie lastiger wordt om deel te nemen aan gesprekken. Lees hier wat zij voor u kunnen betekenen.

Passend vervolg

De behandeling en begeleiding van het team De Waalboog Thuis is erop gericht u goed te adviseren, helpen te herstellen, of indien mogelijk verdere achteruitgang te voorkomen. We begeleiden u bij veranderingen in uw situatie en bekijken samen met u en de mensen om u heen wat kan en wat u kunt verwachten. Daarbij vinden we het belangrijk ons te verdiepen in wie u bent en aan te sluiten bij uw wensen en behoeften. Zo dragen we bij aan een waardevolle invulling en passend vervolg van uw leven.

In samenwerking met

Team De Waalboog Thuis werkt nauw samen met andere behandelaren van De Waalboog en uw ‘eigen’ zorgverleners. U kunt hierbij denken aan het ziekenhuis, de thuiszorg of uw eigen huisarts. We zorgen voor goede onderlinge afstemming, zodat duidelijk is wat ieders rol is en wie welke hulp inzet of regelt.

In Nijmegen zijn verschillende specialisten ouderengeneeskunde aan huisartsenpraktijken verbonden. Hieronder een overzicht van de huisartsenpraktijken waar wij nauw mee samenwerken. (Klik op de afbeelding om te vergroten)

Praktisch

U kunt bij ons terecht met een verwijzing van de huisarts of een verwijzing van een specialist uit het ziekenhuis. Zij kunnen naar ons verwijzen via ZorgDomein, dit is helaas niet van toepassing voor de psychomotorische therapie. Indien u hiernaar wilt verwijzen kunt u contact opnemen met ons medisch secretariaat via telefoonnummer: 024- 382 64 08 (bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 12.00 en van 12.30 – 16.00 uur) Ook uw eigen zorgverleners kunnen behandelaren van De Waalboog Thuis rechtstreeks raadplegen. Bijvoorbeeld wanneer ze behoefte hebben aan overleg, advies en ondersteuning.

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag over een behandeling, neem dan contact met ons op.

Als u ouder wordt, verandert er veel. Misschien bent u iets minder goed ter been, heeft u last van een chronische ziekte, of hebt u geheugenklachten. Dankzij het team De Waalboog Thuis lukt het vaak toch nog om, zo lang mogelijk, zelfstandig te blijven wonen.

Lees verder Meer verhalen

Vragen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag over een behandeling, neem dan contact met ons op. Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 12.00 en van 12.30 - 16.00 uur.