Expertisecentrum Joachim en Anna

Joachim en Anna is rustig gelegen in een groene omgeving aan de rand van Nijmegen. Het expertisecentrum staat bekend om de warme, gemoedelijke sfeer en de gastvrijheid. De zorg en behandeling zijn er van hoge kwaliteit. We zijn met name gespecialiseerd in mensen met dementie die ook gedragsproblemen hebben.

Verzorgingstehuis Nijmegen

Locatie en omgeving

Joachim en Anna ligt aan de Groesbeekseweg in de wijk Nijmegen-Oost. Vanaf de locatie kunt u wandelen in de nabijgelegen bossen. Bovendien zijn er diverse horecagelegenheden in de buurt. De bushalte ligt direct om de hoek; u bent zo in het centrum van Nijmegen. De locatie zelf beschikt over meerdere voorzieningen: een gezellige brasserie, fysiotherapiepraktijk, pedicure, winkeltje, biljard, kapsalon en fraaie tuin. In de centrale ontmoetingsruimte komen bewoners en hun gasten samen voor een kop koffie of gezamenlijke activiteiten.

Specialistische zorg

Bij Joachim en Anna wonen veelal ouderen met zwaardere of complexere zorgvragen. Zoals dementie in combinatie met ernstige gedragsproblemen of chronische ziekten. En ouderen met psychische problemen. Onze multidisciplinaire teams hebben bijzondere expertise hierin opgebouwd en werken vaak samen met zorgaanbieders in de regio en het RadboudUMC. Ook stellen zij hun kennis en expertise beschikbaar aan de andere locaties van De Waalboog.

Wonen bij Joachim en Anna

Joachim en Anna bestaat in totaal uit twaalf afdelingen, met elk zo’n achttien bewoners die een éénpersoonskamer hebben of een tweepersoonskamer delen. Elke afdeling heeft twee huiskamers. Die gebruiken onze bewoners als plek om elkaar te ontmoeten of om gezellig samen te eten. Familie en vrienden zijn van harte welkom. We hebben diverse ruimten beschikbaar om hen te ontvangen. Op welke afdeling u precies terechtkomt, is afhankelijk van uw zorgvraag.

Passend bij u

Bij Joachim en Anna stemmen we ons aanbod af op uw zorgvraag en behoeften. We vinden het belangrijk dat u thuis bent bij De Waalboog en dat uw partner, kinderen, familie en vrienden zich óók thuis voelen en betrokken zijn bij uw zorg. Zij zijn immers onderdeel van uw sociale leven en weten als geen ander wie u bent en waar u vandaan komt.

Nieuwbouw

Joachim en Anna wordt de komende jaren volledig vernieuwd. De locatie krijgt meer het karakter van een dorp, met verschillende groepjes woningen waar zorg en het dagelijks leven in elkaar opgaan. We bouwen in fases, waarbij we ernaar streven dat bewoners maar één keer hoeven te verhuizen. In 2023 zijn de werkzaamheden klaar. Lees hier meer over de ontwikkeling van het nieuwe Joachim en Anna.

impressie Joachim en Anna_brink

 

Download hier de brochure van Joachim en Anna

 

Vragen?

Heeft u vragen over Joachim en Anna? De zorgbemiddelaars van De Waalboog staan voor u klaar.