Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Nieuwbouw Joachim en Anna

Joachim en Anna ondergaat een ware metamorfose. De hele locatie wordt gebouw voor gebouw vervangen door nieuwbouw. De oorspronkelijke panden zijn zo’n 50 jaar en voldeden niet meer aan de hedendaagse wensen voor ouderen met een complexe zorgvraag. De eerste vier panden zijn inmiddels in gebruik genomen en momenteel werken we hard aan de laatste twee woonzorggebouwen.

Nieuwbouw Joachim En Anna Vallei Impressie Verkleind

Bij De Waalboog zetten we ons er voor in om mensen een passend vervolg van hun leven te bieden. Een prettige en aangepaste woonomgeving is daarbij essentieel. Het pand Bosweg 250 voor jonge mensen met dementie blijft wel zo staan. Dit pand is uit 2013 en voldoet al aan de toekomstige wooneisen.

Dorpsfeer
Het uitgangspunt voor de nieuwbouw is een thuis creëren voor bewoners en bezoekers van Joachim en Anna. Naast de bewoners moeten ook de mensen om hen heen thuis kunnen komen in een fijne woonomgeving. Daarmee stappen we af van een grotere instelling, maar kiezen voor de sfeer van een dorp, met groepjes woningen in het glooiende omgeving van de stuwwal van Nijmegen. De nieuwe woningen  zijn klimaat neutraal. In de openbare entreeruimte en de brasserie ontmoeten bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers elkaar in een gastvrije setting. Hier vinden ook allerlei activiteiten plaats. Daarnaast bieden we in de eigen woonomgeving kleinschalige activiteiten aan, die zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van die bewoners.

Samen zorgen
De Waalboog wil de zorg samen vormgeven met alle direct betrokkenen. Naasten kennen de bewoners immers het beste en samen met hen kunnen we de zorg het beste afstemmen op de behoeften van de bewoner. Zo zorgen we samen voor een zorg- en woonomgevingen waarin bewoners én hun naasten zich thuis voelen en een passend vervolg aan hun leven kunnen geven.

Eerste vier gebouwen al gereed

Nu in aanbouw
Momenteel zijn we met de laatste bouwfase bezig. De laatste oude woonzorggebouwen zijn eind 2023 gesloopt, waarna we met de bouw van de laatste twee gebouwen starten: Zilverspar en Brink.

  • Zilverspar: 35 studio’s, waarvan 18 studio’s voor ouderen met dementie, 9 studio’s voor complexe lichamelijke zorg en 8 studio’s voor hospice zorg.
  • Brink: Dagbehandeling Boog, behandelaren, tandarts, fysiotherapie en brasserie, Op de 1e verdieping 18 studio’s, waarvan 9 studio’s voor opname-afdeling voor kortdurende zorg en 9 studio’s voor herstelzorg.
    (Oplevering begin 2025)

Bekijk hier de plattegrond met de tussentijdse situatie.

 

Bouwupdates en Nieuwsbrieven


Impressies

 

Heeft u vragen over de nieuwbouwontwikkelingen? Onze projectmedewerker vastgoed staat voor u klaar.

Corine Aarnoudse

Projectmedewerker vastgoed

06 244 03 280   

Stuur e-mail