Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Agnetenhof

Fijn oud worden in je eigen wijk Lindenholt (Nijmegen) en met passende zorgvoorzieningen binnen handbereik. Met die gedachte heeft De Waalboog de Agnetenhof gebouwd en in september 2023 in gebruik genomen. Hier wonen 45 zorgbehoevende ouderen met dementie of met een lichamelijke zorgvraag in een kleinschalig en wijkgericht woonzorghuis.

Default

Woonzorghuis de Agnetenhof  ligt aan de St. Agnetenweg in de Nijmeegse wijk Lindenholt. Het perceel ligt aan de rand van een woonwijk en grenst aan een groenstrook met fraai uitzicht op het Maas-Waalkanaal. De bouw is in 2022 gestart. In september 2023 namen de eerste bewoners er hun intrek in.

Kleinschalig, ruim van opzet en wijkgericht
Het woonzorghuis biedt ruimte aan 45 bewoners, verdeeld over 3 woonlagen. Op twee etages bieden we zorg aan bewoners met dementie en op één etage zorg aan bewoners met een lichamelijke zorgvraag (somatiek). Elke etage heeft 15 woningen, die verdeeld zijn over twee kleine woongroepen van 7 of 8 bewoners. Per woongroep is er een gemeenschappelijke huiskamer met open keuken waar we dagelijks vers koken. Ook heeft elke woongroep een gezamenlijk balkon of terras. Met deze kleine groep vormen we met elkaar één huishouden, waarin iedereen elkaar goed kent. Dat is fijn en belangrijk om het leven zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften van de bewoners.

 

Appartement 
Bewoners beschikken over een ruime 2-kamer-appartement, waarbij de woonkamer en slaapkamer gescheiden zijn. Ook heeft iedere bewoner zijn eigen badkamer met douche, wasbak en toilet. De woningen zijn uitgevoerd in sfeervolle kleuren en voorzien van comfortabele meubels, met zacht licht, grote ramen en knusse hoekjes. De weinige deuren die er zijn, blijven alleen gesloten voor sommige bewoners van andere etages die gebaat zijn bij een bekende, veilige omgeving. Er zijn in de zeer nabije omgeving enkele winkels, waaronder een buurtsuper (300 m), kapper, tuincentrum, grand-café en een kerk. Ook kunt u een fijn wandelingetje maken naar het Maas-Waalkanaal.

Behandeling op afroep
Onze behandelaren komen op locatie om u alle medische zorg en behandeling te geven. Artsen, psycholoog, geestelijke verzorging en paramedici, iedereen die betrokken is of kan worden uw naaste zal ook beschikbaar zijn op de locatie Agnetenhof. De behandelingen en behandeldoelen zullen net als nu bijdragen aan het welbevinden van de bewoners. De behandelaren kijken individueel en persoonsgericht welke behandeling op welke manier vormgegeven kan worden in de nieuwe situatie. De behandeling wordt zo veel mogelijk in de directe leefomgeving (appartement/tuin) van de bewoner gegeven. Zo heeft de fysiotherapeut weliswaar geen oefenzaal meer ter beschikking, maar benut de dagelijkse objecten in en om het huis om mee te oefenen, aangevuld met enkele kleinere materialen. Voor de mondzorg komen de tandartsen en mondhygiënisten van De Waalboog ook naar de Agnetenhof. De behandeling zal in het appartement van de bewoner plaatsvinden. Hele specifieke behandeling vinden soms op Joachim en Anna plaats, omdat daar een behandelkamer aanwezig is. Medisch pedicures richten zich alleen nog op de medische handelingen voor handen en voeten.

Buurtkamer
Op deze locatie richten we ook een buurtkamer in. Hier organiseren we activiteiten en staan ontmoetingen met andere wijkbewoners centraal. Want ontmoetingen geven kleur aan het leven. Hier bieden we zorgbehoevende en oudere wijkbewoners die nog thuis wonen faciliteiten aan. Zo kunnen we vereenzaming tegen gaan en werken we er aan dat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen in hun vertrouwde omgeving.

Zorgindicatie
Om in aanmerking te komen voor een plek bij de Agnetenhof dient u over een juiste zorgindicatie te beschikken: ZZP 5, 6, 7 of 8.
Deze wordt verstrekt door het Centrum Indicatiestelling Zorg. Uw huisarts of zorgverlener kan u daar meer over vertellen.

Geïnteresseerd?
Neem contact op met de zorgbemiddelaars van De Waalboog:
024 – 382 64 83  |  zorgbemiddeling@waalboog.nl