Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

De Honinghoeve

Modern, warm en gastvrij: dat is De Honinghoeve, onze locatie middenin de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost. Van mensen met een lichamelijke zorgvraag tot aan ouderen met dementie; iedereen is hier thuis.

Verzorgingstehuis Nijmegen

Locatie en omgeving

De Honinghoeve ligt in het hart van Neerbosch-Oost. Er zijn dan ook veel voorzieningen in de buurt. Direct naast De Honinghoeve vindt u Parochiekerk De Goede Herder. Iets verderop – op loopafstand – ligt winkelcentrum De Notenhout. Wie niet zo mobiel is, kan voor een boodschap in de buurt gebruikmaken van de Toektoek, een elektrisch wagentje dat door vrijwilligers bestuurd wordt. De Honinghoeve beschikt zelf ook over meerdere faciliteiten en diensten. Zoals De Brasserie, kapsalon, fysiotherapiepraktijk, pedicurekamer en een fraaie moestuin.

Zorg en behandeling

In de Honinghoeve wonen in totaal zo’n 110 bewoners. Dit zijn veelal ouderen die door dementie intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. Of ouderen met lichamelijke problemen. Maar ook ouderen die nog redelijk zelfstandig zijn en met de ondersteuning van thuiszorg in een inleunwoning kunnen wonen, vinden er hun thuis. Bij de zorg en behandeling zijn verschillende professionals betrokken: verzorgenden, verpleegkundigen en de specialist ouderengeneeskunde. Als nodig betrekken we specialistische zorgverleners als de psycholoog, fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut of diëtist erbij.

Bij De Honinghoeve hebben we een fraaie moestuin. Leuk voor bewoners om daar te zitten en voor wie dat kan er samen met vrijwilligers in te werken. Met elkaar plukken zij er de vruchten van. Sinds kort hebben we ook twee konijntjes die in de moestuin hun plekje hebben. Bewoners die dat leuk vinden kunnen helpen hen te verzorgen of met hen te knuffelen.

Lees verder

Wonen bij De Honinghoeve

De Honinghoeve beschikt over diverse soorten woonvormen. De kleinschalige woningen zijn vooral bedoeld voor mensen met dementie. Zij hebben er een eigen slaapkamer met gedeeld sanitair op de gang. Met zes tot zeven andere bewoners vormen ze een huishouden met gemeenschappelijke woonkamer. Verder bestaat De Honinghoeve uit individuele appartementen, compleet met woonkamer met keuken, slaapkamer en badkamer. En dan zijn er nog zelfstandige inleunwoningen  (in het pand), met tuin.

Passend bij u

Of De Honinghoeve bij u past en in welke woning u precies terechtkomt, hangt voor een groot deel af van uw zorgvraag. We kijken samen wat het beste bij u aansluit. En helpen u uw leven zo goed mogelijk voort te zetten, zo thuis als maar kan.

Vragen?

Heeft u vragen over De Honinghoeve? De zorgbemiddelaars van De Waalboog staan voor u klaar.