Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Nijevelt

Nijevelt is een gezellig en levendig woonzorgcentrum dat vooral bedoeld is voor ouderen met dementie. Maar ook mensen met een lichamelijke zorgvraag zonder dementie vinden er een warm thuis. Daarnaast wonen er cliënten van Driestroom en studenten die als vrijwilliger actief zijn binnen de locatie.

Verzorgingstehuis Nijmegen

Locatie en omgeving

Nijevelt ligt aan de Heyendaalseweg, dicht bij de voorzieningen in het centrum van Nijmegen. Het openbaar vervoer is op loopafstand. De locatie bestaat uit twee panden en beschikt over voorzieningen als een fysiotherapiepraktijk, bibliotheek, kapsalon, ontmoetingsruimte, biljart, restaurant en tuin.

Zorg en behandeling

We bieden verpleeghuiszorg en (psychogeriatrische) behandeling aan mensen die meer hulp nodig hebben dan de thuiszorg of mantelzorger kan geven. We ondersteunen bij dagelijkse handelingen als wassen, aankleden, eten en drinken. En helpen waar nodig structuur in de dag aan te brengen. Bij de zorg en behandeling zijn verschillende professionals betrokken: verzorgenden, verpleegkundigen en de specialist ouderengeneeskunde. Als nodig, schakelen we de hulp in van specialistische zorgverleners als de psycholoog, fysiotherapeut, logopedist of ergotherapeut.

“Wekelijks bezoek ik met mijn hond Tess verschillende bewoners die vroeger een hond hadden. Dit soort knuffelmomenten vinden ze heerlijk. Bovendien is het een goede manier om herinneringen op te halen.”

Lees verder meer verhalen

Wonen bij Nijevelt

In totaal wonen op Nijevelt zo’n 170 bewoners, verspreid over zorgappartementen, verpleegafdelingen en kleinschalige woonvoorzieningen. Mensen met lichamelijke zorgvragen wonen veelal in een zorgappartement. De afdelingen zijn met name geschikt voor mensen met dementie of psychogeriatrische problemen. Zij hebben er een eigen slaapkamer met sanitair (soms gedeeld met de naastgelegen kamer) en delen met in totaal 18 mensen twee huiskamers en de keuken. Bewoners van deze afdelingen met verschillende leefmilieus delen de woonkamers, keuken en het sanitair met een aantal anderen.

Passend bij u

Bij De Waalboog vinden we het belangrijk dat u uw eigen levensstijl kunt behouden, óók als u niet meer thuis woont. Daarom kijken we naar wat u gewend was te doen en wat u aan hobby’s en activiteiten heeft. Daar sluiten we zo goed mogelijk bij aan. Bovendien stellen we samen een persoonlijk zorgleefplan op, met afspraken over uw zorg, privacy, dagbesteding, sociale leven en zingeving. Zo geven we samen met u en de mensen uit uw omgeving een passend vervolg aan uw leven.

Verbouwing

Nijevelt krijgt een opfrisbeurt. Zo hebben we de brasserie al een volledige metamorfose gegeven. Bij de laagbouw hebben vernieuwen we de komende tijd de entree. De hoogbouw huren we tot 2024. Daarna zetten we de zorg en behandeling voor mensen die in dit gebouwdeel wonen, voort op een van onze nieuwe locaties.

Vragen?

Heeft u vragen over Nijevelt? De zorgbemiddelaars van De Waalboog staan voor u klaar.