Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Feestelijke start nieuwbouw Joachim en Anna alsnog gevierd

Algemeen

9 November 2020 was een memorabele dag in de geschiedenis van Joachim en Anna. Die dag ging de nieuwbouw van de eerste nieuwe woongebouwen van start. Destijds hebben we dat moment door corona helaas niet groots kunnen vieren. En om diezelfde reden konden we ook de opleveringen van de eerste gebouwen maar in klein gezelschap vieren. Om daar alsnog op feestelijke wijze bij stil te staan hebben we op 7 juli 2022, tijdens het zomerfestival van Joachim en Anna, een gegraveerde steen onthuld, die symbool staat voor de start van de nieuwbouw.

TvdH20220707 174

Onthulling
Voorafgaand aan de onthulling sprak Olaf Senden, algemeen directeur Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, over de ontwikkelingen in het bouwproces tot nu toe en de uitdagingen waar het bouwteam mee te kampen had (van corona tot vorstverlet, en van leveringsproblemen in de wereldwijde bouwsector tot sloopuitdagingen). Bestuurder van De Waalboog Rita Arts sprak vervolgens samen met Ton van der Burgh, bewoner van Bosweg 250 en lid van de bewonersraad van Joachim en Anna, over de samenwerking om tot passende woningen te komen voor bewoners. Ton is in zijn werkzame leven ook actief geweest in de beheer van vastgoed en geeft met zijn inzichten het bouwteam extra input, adviezen en suggesties. Vervolgens mochten Ton en Rita de nieuwe gevelsteen onthullen en daarop een toost uitbrengen.

 

Huidige situatie
Er is sinds het begin van dit jaar al weer veel gebeurd op het terrein van Joachim en Anna. Eind vorig jaar en begin 2022 werden de eerste twee woongebouwen in gebruik genomen voor bewoners van de Magnolia en de Wingerd. Daar genieten de bewoners en medewerkers inmiddels volop van hun fijne nieuwe woon- en werkomgeving. De ruime studio’s, het licht, de rustige kleuren, de fijne huiskamers met eigen keuken waar de medewerkers zelf vers koken, de tuin en de terrassen. Het bevalt allemaal zeer goed. Inmiddels is de tweede bouwfase op volle kracht. Dit voorjaar zijn enkele gebouwen gesloopt om ruimte te maken voor de volgende twee nieuwe gebouwen. De shovels, bulldozers en vrachtwagens met puin hebben inmiddels het terrein verlaten. Daardoor kan Giesbers nu flinke voortgang maken in het opbouwen van de twee nieuwe gebouwen: Hazelaar (gebouw B) en Esdoorn (gebouw C). De funderingen liggen er van beide gebouwen en de eerste ruwe muren zijn geplaatst. Nog even wordt er flink gebuffeld, totdat straks de bouwvak aanbreekt en het terrein en de omgeving voor enkele weken rust hebben.

 

Het bouwteam

Foto’s: Thea van den Heuvel