Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Herstelzorg

Heeft u kortdurend extra zorg nodig, die thuis niet geboden kan worden? Dan kan een herstelafdeling van De Waalboog uitkomst bieden. Op twee locaties in Nijmegen werken we samen met u aan uw terugkeer naar huis. Als thuis wonen geen optie (meer) is, onderzoeken we wat voor u een passend vervolg.

herstelzorg

Bij uw herstel verblijft u tijdelijk op een van de locaties van De Waalboog. We stemmen de zorg en behandeling niet alleen af op uw zorgvraag, maar ook op uw persoonlijkheid en levensstijl. Zo leveren we maatwerk, passend bij uw wensen en behoeften. Samen zorgen we dat u weer verder kunt. 

Zorg, behandeling en begeleiding 

Voor uw tijdelijk verblijf stellen we een behandelplan voor u op. De medische verantwoordelijkheid hiervan ligt in handen van de specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast krijgt u zorg, behandeling en begeleiding van verzorgenden, verpleegkundigen en behandelaars als fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. Samen met u en de mensen uit uw netwerk kijkt het team vooral naar wat er nog wel kan. Hierbij vullen we aan wat er vanuit onze expertise nodig is.  

Het doel is dat u na uw herstelperiode weer terug naar huis kunt. Als dat niet mogelijk is, dan kijken we uit naar een andere woonvoorziening; bij De Waalboog of eventueel bij een andere zorginstelling. 

Locaties
We bieden op verschillende locaties herstelzorg: 

  • Expertisecentrum Joachim en Anna – herstelafdeling de Eik
    Hier verblijven cliënten die kortdurende zorg nodig hebben, omdat hun zorgbehoefte tijdelijk groter is dan thuis geboden kan worden. Veelal hebben zij naast hun hersteltraject een combinatie van lichamelijke of geestelijke problemen, waardoor een herstel op een reguliere revalidatie-afdeling niet passend is. Er is een multidisciplinair team beschikbaar, dat getraind is in het omgaan met multi-problematiek. Dit gaat samen met een diagnostisch- en/of hersteltraject. Eik heeft negen kamers, die bezet worden door steeds wisselende cliënten. 
  • Woonzorgcentrum St. Jozefklooster – Tijdelijke Opname Plaatsen (TOP)
    Hier hebben we enkele appartementen die speciaal zijn ingericht voor mensen die tijd nodig hebben om te herstellen van bijvoorbeeld een ingrijpende operatie. De woonzorgstudio’s zijn ruim met zo’n 40 m2, met daarin een eigen keukenblokje en sanitair. Ook heeft u een prachtig zicht op het park. Er is een fijne gezamenlijke huiskamer, waar bewoners elkaar ontmoeten. 

Bij beide locaties zijn de kamers al voorzien van basis meubilair en een tv. U kunt nog wat kleine persoonlijke dingen meenemen om de kamer wat meer aan te kleden zodat u zich er meer thuis voelt. U kunt vrij gebruik maken van de faciliteiten van de locatie, of deel te nemen aan activiteiten. Lees hier meer over Joachim en Anna en over het St. Jozefklooster 

Rookvrij
Alle locaties van De Waalboog zijn rookvrij. Zo werken wij aan een rookvrije zorg. Cliënten en bewoners mogen alleen in een speciale rookvoorziening in de tuin roken. Bezoek en medewerkers mogen niet meer op onze locaties roken. Dit komt voort uit de landelijke ontwikkeling waarbij de zorg geheel rookvrij wordt. Meer hierover leest u op deze pagina. 

Vragen?

Heeft u vragen over herstelzorg? Neem dan contact op met de zorgbemiddelaars van De Waalboog