Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Mensen in de laatste levensfase

Bent u in de laatste fase van uw leven en is thuis sterven niet wenselijk of mogelijk? Bij Hospice de Linde bieden we persoonlijke aandacht, deskundige begeleiding en palliatieve zorg, gericht op kwaliteit van leven en waardig sterven voor iedereen uit Nijmegen en omstreken.

LR Magnolia 23

In een vertrouwde, warme sfeer stemt ons specialistisch team de palliatieve, terminale zorg af op uw wensen en behoeften. We proberen het u zo comfortabel mogelijk te maken en zoeken samen met u en uw familie naar de juiste wijze om ongemak weg te nemen, pijn te verlichten, of om te gaan met angsten en zorgen. Zo begeleiden we u bij uw sterfproces. Op een manier die bij u past. 

Samen zorgen 

Samen met u en uw naaste kijken we naar wat u belangrijk vindt en hoe uw naasten betrokken kunnen blijven bij de zorg en ondersteuning. Wij ondersteunen hen daarbij en vullen aan waar nodig. We werken met betrokken en warme zorgprofessionals. Verder beschikken we over een team van ervaren en betrokken (zorg)vrijwilligers die een belangrijke rol spelen in de zorg en aandacht voor de gasten. Zij ondersteunen de gasten en ontlasten diens naasten. In de praktijk gaat het om hulp in de huishouding, het uitvoeren van lichte, verzorgende taken in en rondom het bed (waarvoor zij zijn opgeleid) en vooral het op de achtergrond aanwezig zijn en luisteren (‘er zijn’).

Over het verblijf bij Hospice de Linde

Het hospice is gesitueerd in het fonkelnieuwe gebouw Esdoorn dat in 2023 in gebruik genomen is. Het gebouw ligt op het terrein van Joachim en Anna en kijkt aan de voorzijde uit op de vallei. Het gebouw bevat sfeervolle kleuren, comfortabele meubels, zacht licht, grote ramen en knusse hoekjes. Hospice de Linde heeft 8 studio’s van ongeveer 30m2 met een eigen douche en toilet. Alle studio’s hebben een eigen privéterras.

U bent vrij om uw persoonlijke spullen of meubels mee te nemen en zo een eigen, vertrouwde sfeer te creëren. De Linde beschikt ook over een huiskamer en gemeenschappelijke tuin. Natuurlijk bent u welkom om gebruik te maken van de faciliteiten van Joachim en Anna, zoals de Brasserie en stilteruimte. Hospice de Linde is er voor iedereen uit Nijmegen en omstreken en hoeven niet al gebruik te maken van de zorg en dienstverlening van De Waalboog.

Vrijwilliger worden? 

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in zorg en/of aandacht van onze gasten. Er zijn verschillende mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen binnen het hospice. Lees meer over het vrijwilligerswerk in Hospice de Linde.

Netwerk palliatieve zorg

Hospice de Linde is aangesloten bij Netwerk Palliatieve Zorg – Zuid Gelderland. Hierin proberen we samen met andere zorgorganisaties palliatieve zorg zo goed mogelijk te organiseren.

Vragen?

Heeft u vragen over onze zorg voor mensen in hun laatste levensfase? Neem dan contact op met de zorgbemiddeling van De Waalboog