Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Gebouw Hazelaar

Gebouw Hazelaar is gebouwd voor ouderen met dementie en voor mensen met een tijdelijk verblijf (herstelzorg en observatie). In het najaar van 2023 hebben we dit gebouw in gebruik genomen.

Hazelaar 01 Verkl

Kleinschalig en open
De bewoners hebben uitzicht op de fraaie groene vallei en aan de achterzijde op de bosrand. Gebouw Hazelaar telt vier woongroepen van ieder 9 bewoners. We bieden bewoners zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. De weinige deuren die er zijn, blijven alleen gesloten voor bewoners die gebaat zijn bij een bekende, veilige omgeving. Alle bewoners hebben een ruime eigen studio, maar ze kunnen overdag ook de gezelligheid opzoeken in de huiskamers met knusse hoekjes. Of genieten van de rust in de omliggende tuin.

Indeling
Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen, maar door het hoogteverschil in het landschap kun je de eerste etage aan de kant van het bos via een eigen ingang (op ‘maaiveld’) binnen komen. In dit gebouw komen in de eerste periode drie groepen bewoners te wonen:

  • Begane grond: hier wonen ouderen met dementie, verdeeld over twee woongroepen van ieder 9 bewoners.
  • Eerste etage: hier is observatie-afdeling Brink gehuisvest.  Soms is niet direct duidelijk wat de zorgvraag van een cliënt is. Of welke behandeling, begeleiding en woonomgeving het beste bij passen. In dat geval kunnen we iemand voor observatie en diagnose tijdelijk opnemen op afdeling Brink.
    Op deze zelfde woonlaag komt ook de afdeling voor herstelzorg. Hier ondersteunen wij cliënten bij hun revalidatie na een beroerte of een zware operatie (m.u.v. Geriatrische Revalidatie Zorg GRZ). Zo werken we samen aan hun terugkeer naar huis.

Studio en woongroep
Iedere bewoner heeft zijn eigen ruime studio van zo’n 30 m2 met eigen douche en toilet. Elke woongroep heeft een ruime en open huiskamer met een gezamenlijk terras. Hier is ook een open keuken, waar we dagelijks vers gaan koken. Met deze kleine groep vormen we met elkaar één huishouden, waarin iedereen elkaar goed kent. Dat is fijn en belangrijk om het leven zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften van de bewoners.

De woningen zijn uitgevoerd in sfeervolle kleuren en comfortabele meubels, met zacht licht, grote ramen en knusse hoekjes. De woning krijgt een ruime, afgeschermde tuin met terrassen, wandelpaden en zitjes. De tuin wordt omringd door natuur met het bos aan de achterzijde en zicht op de groene vallei aan de voorzijde. Het gebouw krijgt een kas in de ‘oksel’ van het gebouw als ‘wintertuin’ en voor daglicht middenin het gebouw.

Impressies