Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Gebouw Esdoorn

Gebouw Esdoorn maakt onderdeel uit van woonzorglocatie Joachim en Anna, en is ons nieuwe gebouw voor ouderen met dementie en voor mensen in de laatste fase van hun leven (hospice). In het najaar van 2023 hebben we dit in gebruik genomen.

Esdoorn 01 Verkl

Kleinschalig en open
De bewoners hebben uitzicht op de fraaie groene vallei en op de bosrand. Gebouw Esdoorn telt drie woongroepen van ieder 9 bewoners. We bieden bewoners zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. De weinige deuren die er zijn, blijven alleen gesloten voor bewoners die gebaat zijn bij een bekende, veilige omgeving. Alle bewoners hebben een ruime eigen studio, maar ze kunnen overdag ook de gezelligheid opzoeken in de huiskamers met knusse hoekjes. Of genieten van de rust in de omliggende tuin.

Indeling
Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen, maar door het hoogteverschil in het landschap kun je de eerste etage aan de kant van het bos via een eigen ingang (op ‘maaiveld’) binnen komen. In dit gebouw komen twee groepen bewoners te wonen:

  • Begane grond: hier is hospice de Linde gehuisvest, voor mensen in de laatste (palliatieve) fase van hun leven. Het hospice biedt ruimte aan 9 personen. Later krijgt het hospice in een ander gebouw zijn definitieve plek en komen hier jonge mensen met dementie te wonen. De begane grond van het gebouw is kleiner dan de eerste etage. Dat komt omdat we tegen de helling in het landschap aan bouwen. De eerste etage kunnen we óp de helling bouwen. Lees hier meer over ons hospice.
  • Eerste etage: hier wonen ouderen met een psychiatrische aandoening én dementie. Hier zijn twee woongroepen van ieder 9 bewoners.

Studio en woongroep
Iedere bewoner heeft zijn eigen ruime studio van zo’n 30 m2 met eigen douche en toilet. Elke woongroep heeft een ruime en open huiskamer met een gezamenlijk terras. Hier is ook een open keuken, waar we dagelijks vers gaan koken. Met deze kleine groep vormen we met elkaar één huishouden, waarin iedereen elkaar goed kent. Dat is fijn en belangrijk om het leven zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften van de bewoners.

De woningen zijn uitgevoerd in sfeervolle kleuren en comfortabele meubels, met zacht licht, grote ramen en knusse hoekjes. De woning krijgt een ruime, afgeschermde tuin met terrassen, wandelpaden en zitjes. De tuin wordt omringd door natuur met het bos aan de achterzijde en zicht op de groene vallei aan de voorzijde. Het gebouw krijgt een kas in de ‘oksel’ van het gebouw als ‘wintertuin’ en voor daglicht middenin het gebouw.

Impressies