Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Gerontopsychiatrie

Bij Joachim en Anna bieden wij specialistische zorg en behandeling onder andere op het gebied van gerontopsychiatrie. Wij bieden zorg aan mensen met een psychiatrische zorgvraag én een somatische verpleeghuisindicatie op de speciale woonomgeving Magnolia. Ook zijn wij een Regionaal Expertisecentrum voor deze cliëntengroep, waardoor externe zorgaanbieders een beroep op onze deskundigheid kunnen doen.

LR Magnolia 04

Gerontopsychiatrie

Gerontopsychiatrie is zorg voor mensen in de leeftijd van 55 jaar en ouder, die chronische psychiatrische problemen hebben. Dat zijn bijvoorbeeld psychotische, stemmings- en angststoornissen. Deze stoornissen gaan vaak gepaard met probleemgedrag. Omdat er bij deze ouderen naast de psychische klachten meestal ook sprake is van complexe lichamelijke problematiek, is specialistische zorg van belang.

Binnen Joachim en Anna bieden we op een speciale afdeling, genaamd Magnolia, specialistische zorg en behandeling, een beschermde leefomgeving en zinvolle dagbesteding. Afgestemd op uw persoonlijke wensen, behoeften en mogelijkheden. Samen helpen we u (weer) in balans te krijgen en uw leven voort te zetten. Zo thuis als maar kan.

Wonen bij de Magnolia

De Magnolia is gehuisvest in het volledige nieuwe gebouw dat we in 2021 in gebruik hebben genomen en geheel is afgestemd op de behoeften van deze cliënten. Bij de Magnolia wonen 36 cliënten, verdeeld over vier woongroepen, die ieder een eigen leefmilieu vormen. Afhankelijk van de zorgbehoeften krijgt een cliënt een studio toegewezen in één van die milieus. De gemeenschappelijke woonkamers zijn ingericht met een eigen sfeer en benadering, specifiek aangepast aan de wensen en behoeften van de bewoners. In elke woongroep wonen 9 cliënten. Samen vormen zij met de medewerkers, vrijwilligers en de naasten een huishouden. Het is een bewust gecreëerde samenhang van zorg, behandeling, begeleiding, dagbesteding en huisvesting. Hierbij vormen de individuele hulpvragen en behoeften van bewoners het uitgangspunt.

Elke studio is ruim van opzet en voorzien van eigen sanitair. Bewoners op de begane grond beschikken over een eigen terrasje. Op de eerste etage delen bewoners een gezamenlijk balkon. Rondom het pand ligt een tuin met een gezamenlijk terras. Verder zijn de voorzieningen van Joachim en Anna (o.a. behandelzaal fysiotherapie en ergotherapie, brasserie, etc) binnen handbereik.

Specialistisch team

De zorg wordt multidisciplinair geboden. Het multidisciplinair team bestaat onder andere uit een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog,
fysiotherapeut en een verpleegkundige/ verzorgende. Al deze professionals hebben zich gespecialiseerd in de specifieke zorgvragen van de mensen die op de Magnolia wonen. Medewerkers zijn gekoppeld aan één woonleefmilieu om de kwaliteit van deze zorg te vergroten. Met onze persoonlijke en individuele aanpak streven we naar een huiselijke en prettige leefomgeving met de best mogelijke zorg en aandacht, in samenwerking met bewoner en familie.

Regionaal Expertiscecentrum

De Magnolia is een Regionaal Experticecentrum voor Gerontopsyciatrie +. Dat is een landelijke erkenning. Zorgaanbieders in de regio Zuid-Gelderland kunnen een beroep doen op de deskundigheid van De Waalboog. Zij kunnen advies en consultatie inroepen als zij in de benadering van een cliënt dreigen vast te lopen. Het aanvragen van een consultatie verloopt via het Regionaal Consultatieteam Gedrag van De Waalboog.

Lees  hier de Folder Magnolia (pdf) 

 

Vragen?

Heeft u vragen over onze specialistische zorg en behandeling op het gebied van gerontopsychiatrie. Neem dan contact op met de zorgbemiddeling van De Waalboog