Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Bosweg 250

Op een steenworp afstand van Joachim en Anna ligt Bosweg 250. Een stijlvolle, ruime woonvoorziening speciaal bedoeld voor jonge mensen met dementie. Binnen een huiselijke, eigentijdse en veilige sfeer bieden we specialistische zorg en begeleiding op maat.

Omgeving

Bosweg 250 ligt aan de rand van Nijmegen in een prachtige groene omgeving. Vanaf de locatie kunt u wandelen in de nabijgelegen bossen. De vele voorzieningen van Joachim en Anna zijn om de hoek, zoals een gezellige brasserie, winkel en kapsalon. Ook dagbehandeling De Boog is dichtbij. Die is net als Bosweg 250 speciaal bestemd voor jonge mensen met dementie.

Specialistische zorg

Op Bosweg 250 verblijven jonge mensen met dementie voor wie thuiswonen niet langer een optie is. Ook wonen hier mensen met niet aangeboren hersenletsel. We bieden hen structuur en veiligheid. En proberen de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van bewoners te behouden én te stimuleren. Verder benaderen we het gewone leven zoveel mogelijk. Huishoudelijke taken als koken, wassen en strijken organiseren we daarom bijvoorbeeld in de eigen woonomgeving. De zorg en behandeling zijn in handen van een deskundig en gemotiveerd team dat bestaat uit een zorgmanager, eerstverantwoordelijke verzorgende (evv’er), medewerker dagbesteding, specialist ouderengeneeskunde en psycholoog.

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt wonen maar bij De Waalboog op onze locatie Bosweg 250 (voor jonge mensen met dementie en mensen met niet aangeboren hersenletsel). Je bent dol op de kermis, maar als je in een verpleeghuis woont gaat dat niet meer zo vanzelfsprekend. Hoe fijn is het dan als één van de woonassistenten je meeneemt voor een onvergetelijke avond op de Nijmeegse kermis. Wat een topavond hadden ze!

Lees verder

Wonen bij Bosweg 250

In totaal wonen er 36 mensen bij Bosweg 250, verdeeld over vier verschillende woningen. Die hebben elk hun eigen leefmilieu, gebaseerd op het landelijk zorgprogramma voor mensen met dementie. Binnen een woning heeft iedere bewoner z’n eigen ruime woonstudio met sanitair. Elke woning heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken en buitenruimte (in vorm van tuin, dakterras of balkon). Er is ook een logeerkamer, voor wie onze dagbehandeling de Boog bezoekt  en een paar nachten bij ons verblijft om de mantelzorger te ontzien. Partners van bewoners kunnen blijven slapen als zij dat willen.

Passend bij uw zorgvraag en behoeften

Bij Bosweg 250 vindt u er mensen die net als uzelf relatief jong zijn en tot voor kort vaak nog een actieve rol speelden in de maatschappij. We sluiten aan bij wat u graag doet, kunt en wilt. En helpen u zoveel mogelijk uw eigen leefstijl te behouden.

  

Nieuwbouw

De naastgelegen locatie Joachim en Anna wordt de komende jaren volledig vernieuwd. Het krijgt meer het karakter van een dorp, met verschillende groepjes woningen waar zorg en het dagelijks leven in elkaar opgaan. We bouwen in fases, waarbij we ernaar streven dat bewoners maar één keer hoeven te verhuizen. De pand van Bosweg 250 blijft onveranderd, want dat dateert uit 2011. Bewoners kunnen echter wel hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden.

Meer informatie over de nieuwbouw van Joachim en Anna. 

 impressie Joachim en Anna_brink 

Vragen?

Heeft u vragen over onze zorg voor jonge mensen met dementie? De zorgbemiddelaars van De Waalboog staan voor u klaar.