Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Fraaie impressie van nieuwbouw Joachim en Anna

Bouw, Joachim en Anna

Het komt steeds dichterbij, de start van de nieuwbouw van de eerste woongebouwen van Joachim en Anna. Eind oktober hopen we van start te kunnen gaan. En wat wordt het mooi!

Nieuwbouw Joachim En Anna Vallei Impressie Verkleind

Het komt steeds dichterbij, de start van de nieuwbouw van de eerste woongebouwen van Joachim en Anna. In oktober hopen we van start te kunnen gaan, als de vergunningen binnen zijn. De architect zet de laatste puntjes op de i voor de definitieve ontwerpen. En wat wordt het mooi! Wij kunnen niet wachten tot we echt met bouwen kunnen beginnen.

In vogelvlucht
Dit fraaie filmpje toont in vogelvlucht hoe het hele terrein er straks uit komt te zien.

 

Achtergrond
Joachim en Anna ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. We gaan het vrijwel geheel vervangen door nieuwbouw. De huidige panden zijn veelal 50 jaar of ouder en voldoen niet meer aan de wensen van hedendaagse en toekomstige bewoners met toenemende complexe zorgvragen.

Dorpsfeer
Het uitgangspunt voor de nieuwbouw is een thuis creëren voor bewoners en bezoekers van Joachim en Anna. Naast de bewoners moeten ook de mensen om hen heen thuis kunnen komen in een herkenbare woonomgeving dat niet ligt in een instelling, maar in een dorp.

Een dorp tussen andere dorpen in het glooiende stuwwallandschap van Nijmegen. De nieuwe klimaatneutrale woonomgeving is ontworpen vanuit het idee van een echte dorpssfeer in een groen, glooiend landschap.
In de openbare entreeruimte en de brasserie ontmoeten bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers elkaar in een gastvrije setting. Hier vinden ook allerlei activiteiten plaats, naast de kleinschalige activiteiten in de eigen woonomgeving, gericht op de behoeften en mogelijkheden van de bewoners.

Ook krijgt elk gebouw een soort ‘kas’. Hier kunnen bewoners in de ‘tussenseizoenen’ ook blijven genieten van de natuurlijke omgeving. Natuurbeleving voor bewoners is in het hele ontwerp een belangrijke eigenschap.

Eerste bouwfase: A en F

De eerste gebouwen die we gaan realiseren zijn de gebouwen A en F. Deze worden ongeveer gelijktijdig gebouwd. Vanaf de start van de bouw (verwacht eind oktober) duurt het ongeveer een jaar  tot de bewoners er hun intrek in kunnen nemen.

Via onderstaande links leest u meer over de afzonderlijke gebouwen en hoe we gericht voor deze bewonersgroepen de gebouwen ontwikkelen en inrichten.

 

 Lees meer over de nieuwbouw van Joachim en Anna