Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Rita Arts voert eerste sloopwerkzaamheden uit bij Boog

Algemeen, Bouw, Joachim en Anna

Op maandag 6 juli is de sloper gestart met de sloop van dagbehandeling de Boog. Voor dit gedenkwaardige moment mocht Rita Arts, raad van bestuur, de eerste sloophandeling verrichten in een grote kraan.

DSC 0664

De sloopwerkzaamheden lopen door tot aan de bouwvak  (± 25 juli). Ook wordt naar verwachting in die periode het elektriciteitshuisje en het behandelgebouw (vleugel waar fysiotherapie in zat) gesloopt. Rond de bouwvak zal het grootste deel van de sloopwerkzaamheden naar verwachting zijn gedaan. In de week van 17 augustus zal de sloop en het opruimen van het terrein afgerond worden.

Nieuw gebouw voor bewoners Magnolia
Op (ongeveer) de plek van de Boog komt straks een van de twee eerste nieuwe gebouwen. Hier komen volgend jaar bewoners van de Magnolia (gerontopsychiatrie) te wonen.
Op de plek van de behandelvleugel en verder in die hoek van het terrein komt gebouw A, waar bewoners de Wingerd (dementie en ernstige gedragsproblemen) komen te wonen. Naar verwachting starten we in oktober met de eerste echte bouwwerkzaamheden voor deze gebouwen.

Veiligheid en overlast
Om de veiligheid te bewaken en overlast te beperken hebben we bouwhekken geplaatst. Ook zal er gebruik gemaakt worden van een ‘watermist-sproeisysteem’ om sloopstof zo veel mogelijk te beperken.

Parkeren
In verband met de sloopwerkzaamheden sluiten we het parkeerterrein ter  hoogte van de Boog afgesloten worden i.v.m. de sloop.

Vragen
Mocht u vragen hebben over de bouw, dan kunt u contact opnemen met Corine Aarnoudse, projectmedewerker vastgoed: 06 – 244 03 280.