Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

15 september: Thema-avond ‘Samen prettig contact houden bij dementie’

Algemeen

Door dementie kan het zijn dat het steeds lastiger wordt om goed contact te houden met uw naaste. Dat doet vaak pijn en kan zorgen voor extra verdriet. De momenten die u samen deelt en waarbij u echt contact hebt, worden spaarzamer. Tijdens deze thema-avond staan we graag stil bij hoe u dit contact, soms op een andere manier, kunt invullen om zo de warme band zo lang mogelijk in stand te houden.

Online Banner Themavond Naasten

Op donderdag 15 september organiseren we de thema-avond ‘Samen prettig contact houden bij dementie’. De bijeenkomst vindt plaats op Joachim en Anna (Groesbeekseweg 327, 6523 PA Nijmegen), in de Arcadezaal, van 19.00 – 21.00 uur.

Programma

 • 19.00 – 19.15 uur inloop
 • 19.15 – 20.30 uur inhoudelijk deel
  • Welkom: Rita Arts, bestuurder De Waalboog
  • Communicatie bij dementie, door Mieke Hoedemaekers, logopedist bij De Waalboog
   Wat verandert er in de communicatie wanneer iemand dementie krijgt? Soms wordt het lastiger om op woorden te komen, vast te houden wat je wilde zeggen, en informatie te onthouden en te verwerken. Hierdoor kost het meer moeite om deel te nemen aan gesprekken. Hoe kun je dan toch contact houden met elkaar? Zowel verbaal als non-verbaal.
  • Samen een huishouden voeren, door Marian Zweers, coördinator informele zorg
   Als communiceren steeds moeizamer gaat kunt u met een andere invulling in de nabijheid van uw naaste waardevol en vertrouwd blijven. Door te helpen op de afdeling, deel te nemen aan activiteiten of te helpen bij de maaltijd. Zo blijft u ook in contact en in de nabijheid van uw naaste. Samen bespreken we de mogelijkheden en ruimte voor mantelzorgers om uw rol te (blijven) vervullen in het huishouden van uw naaste en zo betekenisvol te blijven in het leven van uw naaste.
 • 20.30 – 21.00 uur mogelijkheid tot napraten


Aanmelden

Kom gerust samen naar deze bijeenkomst. Deelname is gratis. We vragen u wel zich hiervoor op te geven. Dat kan door een mailtje te sturen naar communicatie@waalboog.nl

 

Wij hopen u graag te mogen ontmoeten.

 

Met vriendelijke groeten,

Organisatie themabijeenkomst voor naasten