Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Summer bestuurder voor een dag bij De Waalboog

Algemeen

De Waalboog doet mee met de tiende editie van JINC Baas van Morgen. Samen met bijna 500 organisaties in Nederland biedt De Waalboog jongeren de kans om een dag aan het roer van de organisatie te staan. Summer, derdejaars vmbo-leerling aan het Mondial College, neemt vandaag (6 juni) een dag lang plaats op de stoel van Waalboog bestuurder Rita Arts.

Jongeren zien met JINC Baas van Morgen van binnenuit hoe een organisatie in elkaar steekt. Zij krijgen de unieke kans om voor een dag de leiding te nemen. Dit geeft hen zelfvertrouwen, een groter netwerk en meer kennis van de arbeidsmarkt. Het project is een initiatief van JINC. JINC helpt jongeren op weg naar werk en zet zich in voor een samenleving waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt.

Investeren in talent

Rita Arts: “Bij De Waalboog vinden we het belangrijk om te investeren in talent van de toekomst. Iedereen verdient gelijke kansen op de arbeidsmarkt. En sommigen kunnen daarbij wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Daarom doen wij graag mee met dit initiatief van JINC. Bovendien kijkt een jongere als Summer met frisse en onbevangen blik naar ons werk en de organisatie. Daar kunnen wij vast en zeker van leren.”

Vraagstuk

Summer gaat niet alleen een dag meedraaien ‘als baas’, ze denkt ook na over een vraagstuk dat Rita Arts haar heeft voorgelegd: hoe maken we jongeren enthousiast om te kiezen voor een opleiding en carrière in de ouderenzorg? De vergrijzing neemt enorm toe. Daarmee groeit ook het aantal ouderen dat zorg nodig heeft. Om aan al deze mensen persoonsgerichte zorg en aandacht te bieden, en een passend vervolg aan hun leven te geven, zijn er veel mensen nodig die in de zorg willen werken. De groep jonge mensen in de zorg is verhoudingsgewijs klein. Slechts een beperkt aantal van hen kiest voor een carrière in de zorg. Daarom is De Waalboog actief op zoek naar jonge mensen die kiezen voor dit mooie werk.

Gezamenlijk ontbijt

Alle deelnemende bedrijven uit Nijmegen en Arnhem en de leerlingen van de deelnemende scholen ontmoeten elkaar op gastlocatie De Papierfabriek in Nijmegen. De dag start daar met een gezamenlijk ontbijt. Daarna gaan alle ‘bazen van morgen’, naar de organisatie om daar één dag de leiding te nemen.

Groepsfoto