Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

De Waalboog loopt voorop met digitaal werken

Werken bij De Waalboog

De Waalboog heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. De digitale werkplek was aan een update toe. Mathieu van Engen, manager Informatisering en Innovatie: “We hebben een stevige inhaalslag gemaakt met de digitalisering en optimalisering van onze digitale werkplek. We werken sinds kort met Windows 11  met Microsoft 365 en daarmee lopen we voorop. De tijd die zorgmedewerkers achter de laptop of computer doorbrengen, moet zo efficiënt en veilig  mogelijk zijn en daarbij moet een digitale werkplek zo ingericht zijn dat bestanden snel gevonden geopend en gedeeld kunnen worden. De nieuwe werkplek 2022 is met deze gedachte ontwikkeld waarbij PeopleRock als partner de technische ontwikkeling voor haar rekening heeft genomen en de interne ICT organisatie de vertaling naar de zorg.”

 

Werkplek Magnolia

Nieuwe digitale moderne werkplek

In het verleden werden alle bestanden en applicaties beheerd via eigen interne servers. Er moest flink geïnvesteerd worden in de hard- en software. Door de ontwikkelingen binnen De Waalboog en de komst van het hybride werken was het noodzakelijk te investeren in onze huidige digitale werkplek. Het veilig werken en de toegankelijkheid van applicaties staat voorop.

Het was voor enkele zorgmedewerkers van De Waalboog even wennen; een nieuwe digitale werkplek waarbij onder andere applicaties en bestanden op een andere plek staan. Door de hulp van verschillende digicoaches (medewerkers die andere medewerkers binnen De Waalboog helpen bij ‘digitale’ vragen) en de Servicedesk van De Waalboog kon men iedereen hierbij op maat helpen.

Om iedereen goed op de hoogte te houden van ontwikkelingen heeft De Waalboog al geruime tijd een sociaal intranetplatform. Via dit platform wordt kennis met elkaar gedeeld. Dit platform is verder uitgebreid met modules om het werken nog makkelijker te maken zoals direct je email en agenda items zien, programmastarter waarmee applicaties snel geopend kunnen worden. Deze uitbreiding heeft ervoor gezorgd dat het nog meer een startplatform is geworden.

Toekomst

Binnen de afdeling I&I wordt de komende tijd nog hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de digitale werkplek. Daarna volgt de implementatie van een nieuw elektronisch cliëntendossier waar we op dit moment volop mee bezig zijn in samenwerking met diverse professionals binnen
De Waalboog.