Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Een nieuw thuis op Lentsehof

Algemeen

Deze week zijn de bewoners van de hoogbouw van Nijevelt verhuisd naar hun nieuwe woning in Lentsehof. 78 Bewoners verhuizen in vier dagen, inclusief hun huisraad en alle zorginventaris. Wat een operatie! Deze verhuizing is succesvol verlopen, dankzij de inzet van een hardwerkend team van (zorg)medewerkers en verhuizers van UTS.

4608x3456m Private Content Formfield Files Forms 31436 EI Uod

Dagprogramma
Na de ochtendzorg gingen de bewoners naar de Brasserie van Nijevelt, waar een dagprogramma voor hen was georganiseerd. Rond half 5 aten zij daar een broodmaaltijd, zodat zij rond half 6 met Waalboogbusjes met z’n allen konden vertrekken naar Lentsehof. Daar werden zij opgevangen door de vertrouwde gezichten van hun zorgmedewerkers.

Ingericht
Om de bewoners direct een thuisgevoel te geven, was bij hun appartement bij aankomst al helemaal ingericht. Een van de bewoonsters, die al een tijdje haar favoriete schilderij miste, riep uit: ‘oh dus dáár is dat schilderij gebleven!’ toen zij het aan de muur zag hangen bij binnenkomst in haar nieuwe appartement.

Eerste nacht
De bewoners van Klarinet waren de eersten die de nacht doorbrachten in hun nieuwe woning. De eerste nacht op Lentsehof was wat onrustig. De plafondsensoren, die aangeven of een bewoner uit bed en/of uit de kamer gaat, waren erg gevoelig ingesteld. Hierdoor gingen de alarmen bij de zorgmedewerkers om de haverklap af, en moesten zij regelmatig bij de bewoners gaan kijken of alles in orde was. Gelukkig kon dat dinsdag meteen bijgesteld worden. Overigens was deze onrust aan één van de bewoners helemaal voorbij gegaan. Hij had heerlijk geslapen in zijn nieuwe appartement.

Strakke organisatie
Vandaag is de laatste groep bewoners vanaf Nijevelt (Orchidee) verhuisd naar de begane grond van Lentsehof. Maatschappelijk zorgende Joshi van Rijswijk vertelt erover op LinkedIn.

Om alle bewoners in een week te kunnen verhuizen, is er volgens een strak georganiseerd schema gewerkt:

  • Maandag: Klarinet verhuisd naar Lentsehof D, derde verdieping (geel)
  • Dinsdag: Plataan verhuisd naar Lentsehof C, tweede verdieping (roze)
  • Woensdag: Meidoorn verhuisd naar Lentsehof B, eerste verdieping (blauw)
  • Donderdag: Orchidee verhuisd naar Lentsehof A, begane grond (groen)
  • Vrijdag: nazorg en nalopen van de laatste praktische zaken.

Wij wensen iedereen een heel fijn thuis op Lentsehof.