Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Zorgassistent

Ben jij geduldig, zorgzaam en wil je graag iets betekenen voor anderen? Heb je affiniteit met ouderen en ben je vast of flexibel inzetbaar? Start nu als zorgassistent, ook zonder diploma! Wij maken graag kennis met je.

Vacature: zorgassistent
Uren: tot 20 uur
Salaris: €2.236 en €2.772 op basis van 36 uur

Wat ga je doen?
Als zorgassistent ondersteun je de bewoners van De Waalboog. Je werkt in de huiskamer van jouw afdeling en ondersteunt in de zorg.

  • In de huiskamer zorg je voor een rustige, vertrouwde en veilige omgeving. Je weet precies waar je mevrouw Jansen blij mee maakt en waar meneer De Vries plezier in heeft. Je geeft ook hun familie en vrienden een welkom gevoel. Ondertussen doe je wat licht huishoudelijk werk en zorg je dat de voorraadladen vol zijn. Verder kook je een lekkere, gezonde maaltijd.
  • In de zorg help je de bewoners bij wassen, aankleden, eten, drinken en toiletgang. Je brengt hen ook naar afspraken en activiteiten binnen De Waalboog. Verder assisteer je je collega’s als zij een bewoner met een glijzeil willen verplaatsen. Je houdt bovendien de vocht- en voedingslijsten bij. En je leest de dossiers van de bewoners en geeft bijzonderheden door.

Hoe leer je wat in je werk nodig is?
Je leert alles wat je nog moet weten van je collega’s of via filmpjes en interne scholing. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor goede hygiëne? Hoe moet je iemand wassen? Hoe spaar je je rug? Hoe gebruik je incontinentiemateriaal en glijzeilen? Hoe help je bij eten, drinken en slikproblemen? Hoe houd je vocht- en voedingslijsten bij? Wanneer zet je een rollator in? Wat zijn je rechten rondom cliëntdossiers? Voor je het weet, heb je alles al in de vingers.  

Waar werk je?
De Waalboog is één van de grootste organisaties voor zorg, welzijn en wonen in de regio. Wij zijn op reis naar de bedoeling. Maar wat betekent dat precies – de bedoeling? Het gaat erom dat we de bewoners en cliënten een passend vervolg geven op het leven dat ze leven. Voor de zeer sociale oud-lerares mevrouw Jansen ziet dat er anders uit dan voor de introverte meneer De Vries, die zoveel plezier haalde uit zijn werk als timmerman. Het gaat om hún welbevinden, en om dat van al die andere bewoners en cliënten. Zij bepalen samen hoe dat eruitziet. Werken vanuit de bedoeling betekent dat je in je werk steeds aansluit en afstemt op de individuele bewoner, zodat de bewoner steeds het vertrekpunt is van je handelen.

En waar kun je dat precies doen?
Op verschillende locaties van De Waalboog kun jij aan de slag als zorgassistent. Je werkt in diensten tussen de 4 en 6 uur per dag. 

Expertisecentrum Joachim en Anna:              0 uren (bijbaan)
Lentsehof:                                                  18 uur
                                                                 0 uren (weekenden)
De Honinghoeve:                                        20 uur
Nijevelt:                                                    18 uur

Lees meer over Fijn werken bij De Waalboog.

Wat vragen we van je?
Voor deze leuke baan heb je geen diploma nodig, maar het is wel belangrijk dat je iets aan ervaring in huis hebt. Je werkt bijvoorbeeld al als woonassistent en wilt jezelf doorontwikkelen. Of je hebt stage gelopen in de zorg, tijdens je opleiding. Misschien heb je zelfs al een ‘zorg-diploma’, maar voor een andere functie. Bijvoorbeeld in de maatschappelijke zorg of in social work.

Wat ook belangrijk is: je hebt een warme uitstraling, oprechte interesse, vriendelijk geduld en hartelijke humor. Je werkt in principe alle diensten (4 tot 6 uur), maar we roosteren graag zoveel mogelijk op maat.  

Wat bieden we jou?

  • Een salaris tussen €2.236 en €2.772 op basis van 36 uur (CAO-VVT, FWG 20);
  • Onregelmatigheidstoeslag voor weekenden en avonden;
  • Meerdere vergoedingen, zoals een fietsplan, bijdrage voor sport, beweging en ontspanning en een bijdrage voor aanschaf van digitale apparatuur;
  • Veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling;
  • Vakantiegeld: 8% van je bruto jaarsalaris;
  • Eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Reiskostenvergoeding.

Enthousiast? Reageer dan nu!
Zie jij een toekomst als zorgassistent helemaal zitten? Reageer dan via onderstaande knop.

Wil je vooraf nog wat meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters: je bereikt Nick en Hanneke via 06-18 54 55 30.

Volg nu ook onze pagina ‘Werken bij De Waalboog’ op Facebook en blijf op de hoogte van al onze vacatures. Een meeloopmoment op een afdeling kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure, net zoals het inwinnen van referenties. We vragen je ook om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).