Psychomotorisch therapeut

Wij zoeken een initiatiefrijke en gedreven psychomotorisch therapeut die ons enthousiaste team wil komen versterken. Draag jij graag bij aan het welbevinden van onze bewoners en ga je een uitdaging niet uit de weg? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar kom je werken:
De Waalboog investeert veel in kennisontwikkeling en kennisdeling. We onderzoeken en innoveren en slaan nieuwe paden in. We zoeken daarom een collega die met plezier mee wil ontwikkelen. Je werkt in een team vaktherapie waarvan Psychomotorisch therapie en muziektherapie onderdeel zijn.

De functie
Het is een afwisselende baan met veel ruimte voor ontwikkeling. Als PMT’er begeleidt en ondersteun je vanuit je vakgebied onze bewoners en cliënten in hun en mentale gezondheid conform het zorgleefplan. Je bent verantwoordelijk voor het analyseren, behandelen, evalueren van cliënten na verwijzing door de specialist ouderengeneeskunde. Daarbij geef je informatie, instructie, scholing en advies aan de overige zorgverleners, cliënten en familie binnen het kader van het multidisciplinair zorgplan. Daarbij ga je bij mensen met psychogeratrische-problematiek op zoek naar mogelijkheden voor contact maken. Ook geef je op basis van de bij De Waalboog ontwikkelde methode focussen invulling aan je deze werkzaamheden. Je ondersteunt de collega’s op de afdelingen om zich deze manieren ook eigen te maken. Je geeft ervaringsgerichte therapie, zowel in groepsverband als ook individueel.

Het team neemt deel aan meerdere projecten en er is veel samenwerking met andere teams binnen en buiten De Waalboog.

Wat vragen wij van je?
De Waalboog richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen met complexe zorg- en behandelvragen. Naast zorg aan de brede populatie kwetsbare ouderen, specialiseren we ons in de doelgroepen gerontopsychiatrie, jonge mensen met dementie, pg in combinatie met (extreem)probleemgedrag en palliatieve zorg.

Daarnaast werken we hard aan het uitbouwen van onze extramurale behandelpraktijk.
Wij zijn actief deelnemer in regionale zorgketens en diverse landelijke netwerken (zoals UKON, kenniscentrum Jonge mensen met dementie, Kenniscentrum Geronto psychiatrie). Voor onderzoek en opleiding werken we nauw samen met de Radboud universiteit.

Wat moet jij in huis hebben om daaraan bij te dragen? We zetten het graag voor je op een rij. 

  • Een flexibele en initiatiefrijke persoonlijkheid
  • Een afgeronde opleiding Psychomotorische therapie met voorkeur ervaring in de ouderenzorg
  • Enthousiasme om te werken conform de visie, protocollen en richtlijnen van De Waalboog in een multidisciplinair team.

Wat bieden we jou?

  • Een leuke en uitdagende baan in een betrokken team
  • Je salaris is conform de CAO-VVT, FWG50. Het salaris wordt bepaald op basis van werkervaring.
  • Daarnaast ontvang je vakantiegeld (8%), een eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming in reiskosten.
  • Thuiswerkmogelijkheden

Over De Waalboog
Voor De Waalboog begint goede zorg en behandeling op dát punt in het leven waar alles voor mensen nog ‘paste’. Toen alles nog bij elkaar kwam; in mensen, in omgeving, in dierbare rituelen en patronen. Dat punt in het leven waar het voor het laatst als thuis voelde, letterlijk en figuurlijk. Als het leven door ouderdomsproblemen kantelt, helpt De Waalboog om de verhaallijn van het leven van de bewoners zoveel als mogelijk voort te zetten. We doen dat met zo’n 1000 medewerkers en ruim 500 vrijwilligers. Bij hen staat de bedoeling voorop: doen wat nodig is voor de individuele bewoner, in gelijkwaardige samenspraak met de bewoner én de naasten. Dat betekent samen persoonsgericht ontdekken we wat de specifieke wensen, behoeften en mogelijkheden zijn. En daar met maatwerk op inspelen. Zo staat steeds de vraag van de bewoners, cliënten en bezoekers centraal. Precies wat nodig is voor een passend vervolg, zo thuis als maar kan.

De Waalboog is actief lid van regionale zorgketens en van diverse kennisnetwerken. Voor onderzoek en opleiding werken we nauw samen met de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zo bouwen we aan een zorgorganisatie die steeds klaar is voor de toekomst.

Enthousiast? Reageer dan nu!
Heb jij ervaring in de zorg en zie je een toekomst bij De Waalboog helemaal zitten? Reageer dan nu via onderstaande knop. Wil je vooraf nog wat meer info, heb je vragen? Neem dan contact op met Erline Schreven Clustermanager Behandeling en Begeleiding via 06-24854837. We kijken naar je uit!

Solliciteren is mogelijk tot en met 15 oktober via de sollicitatieknop. De gesprekken vinden in overleg plaats.
Het aanleveren van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het inwinnen van referenties maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.
Volg nu ook onze pagina ‘Werken bij De Waalboog’ op Facebook en blijf op de hoogte van al onze vacatures.