Verzorgende IG (nachten)

Ben jij op zoek naar een passend vervolg van je carrière? Een nieuwe uitdaging? Een baan waarvoor je echt warm loopt en waarin je daadwerkelijk iets kunt betekenen? Team Klarinet op zoek naar oprecht betrokken verzorgende IG

Uren: 24 uur 
Salarisschaal: €2,135 – €2,937
Locatie: Nijmegen, Joachim & Anna: afdeling Klarinet

 

De afdeling 
Klarinet is een psychogeriatrische afdeling waar 14 dementerende bewoners verblijven. Ze hebben bijna allemaal een eigen kamer, maar zijn meestal in de huiskamers te vinden. Er zijn er 2, geschakeld aan elkaar. De ene is prikkelarm, de andere wat prikkelrijker. In die knusse, huiselijke omgeving brengen de bewoners op een fijne manier hun dag door. Ze eten er gezamenlijk, drinken er gezellig een kopje koffie, lezen wat, luisteren naar muziek of kijken tv. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten, soms een-op-een, soms in groepsverband. Ook de familie van de bewoners zit er graag, gewoon omdat het er zo gezellig is.  

Tegelijkertijd is het voor de bewoners niet altijd makkelijk om met elkaar samen te leven en bovendien kan hun dementie zorgen voor probleemgedrag. Dan ontstaat onrust en soms zelfs agressie. Het team verstaat de kunst om liefdevol in de belevingswereld van de bewoners mee te gaan, en hen zo nodig te begrenzen. Vaak is een grapje voldoende om de goede en veilige sfeer weer terug te brengen. Op andere momenten is een heel directe aanpak juist op zijn plaats. Het team kent de bewoners; ze weten wie ze zijn. Mevrouw Jansen maak je blij door samen een liedje van Frans Bauer te zingen; meneer De Vries zet je weer op een positief spoor met een opgewekt: ‘We gaan even lekker douchen, dan ziet de dag er straks een stuk zonniger uit!’ 

Het team 
De ‘harde’ kern van het team werkt al zeker 20 jaar met elkaar samen. Maar als nieuwkomer word je zeker warm ontvangen. Als nieuwe collega kun je profiteren van de opgebouwde ervaring en mag je een frisse wind over de afdeling laten waaien. Maar wel ‘in gelijkwaardigheid’. Dan heet het team elke feedback van harte welkom. Want dat werkt fijn: als je eerst goed kijkt wat je ziet en hoe het werkt, en dan ideeën inbrengt en meedenkt over oplossingen. Die spijkers met koppen, die hoef je tenslotte niet altijd meteen te slaan. En op andere momenten juist wel: als het gaat om het welzijn van de bewoners, dan deelt het team meteen de tips en tricks. Zo staan alle teamleden ‘naast elkaar’, over de grenzen van de hiërarchie heen. Ze sparren graag samen met jou, vóór jij als eindverantwoordelijke de knoop doorhakt. Weet in ieder geval: team Klarinet staat voor je open, voor jou als mens én als coachende collega! 

Wat vragen wij van je? 
Je moet beschikken over een diploma Verzorgende IG en het is natuurlijk heel mooi meegenomen als je weet wat dementie precies inhoudt. Maar bijna belangrijker nog zijn de ‘zachte’ kwaliteiten. Je hebt een speciale antenne nodig om te ontdekken wie de bewoner is en wat die nodig heeft. Daar zet je creativiteit voor in, en inventiviteit en oprechte interesse. Je durft bovendien direct te zijn, maar lost lastige situaties net zo makkelijk op met humor.

Herken je jezelf ook nog eens in de steekwoorden, spontaan, open, eerlijk, flexibel, attent, warm en collegiaal? Dan zou er maar zo een uitstekende match kunnen zijn!  

Wat bieden we jou? 
Team Klarinet zoekt versterking van een verzorgende IG, die beschikbaar is voor 24 uur per week in de nachten. Je aanvangssalaris is conform de CAO-VVT. Het maandsalaris wordt aangevuld met een vergoeding voor de onregelmatigheid. Daarnaast ontvang je vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.  

Over De Waalboog 
Voor De Waalboog begint goede zorg op dát punt in het leven waar alles voor mensen nog ‘paste’. Toen dus alles nog bij elkaar kwam. In mensen, in omgeving, in dierbare rituelen en patronen. Dat punt in het leven waar het voor het laatst als thuis voelde, letterlijk en figuurlijk. Als het leven van iemand dan opeens kantelt, getroffen door ouderdomsproblemen, helpt De Waalboog mensen om de verhaallijn van hun leven zoveel mogelijk weer op te pakken.  

Met ongeveer 600 bewoners, iets meer dan 1000 medewerkers en ruim 500 vrijwilligers is Stichting De Waalboog één van de grootste organisaties voor zorg, welzijn en wonen in de regio. Maar ‘groot’ is in onze ogen niet echt belangrijk. Wij willen professioneel, respectvol, oprecht, ondernemend en verbindend zijn. Vanuit onze vijf locaties in Nijmegen bieden wij de bewoners, de bezoekers van de dagbehandeling en de mensen die thuiszorg ontvangen dan ook de meest hoogwaardige en belevingsgerichte zorg en een zo passend mogelijk vervolg van hun leven.    

Enthousiast? Reageer dan nu! 

Heb jij een diploma Verzorgende IG en zie je een toekomst bij Klarinet helemaal zitten? Reageer dan nu via onderstaande knop. Wil je vooraf nog wat meer info, heb je vragen of wil je eerst een dag meelopen? Neem dan contact op met  een van de recruiters,  Hanneke Bakker of Nick De Waard op nummer: 06 18545530 . We kijken naar je uit! 

Volg nu ook onze pagina ‘Werken bij De Waalboog’ op Facebook en blijf op de hoogte van al onze vacatures. 

Het aanleveren van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het inwinnen van een referentie maakt onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.