Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Geslaagd symposium Acute agressie bij ouderen met dementie

Algemeen

Op donderdag 14 juli vond bij Joachim en Anna het middagsymposium Acute agressie bij ouderen met dementie plaats. Met maar liefst 200 deelnemers, die deels op locatie waren en deels online aansloten, bleek het onderwerp duidelijk in een behoefte te voorzien bij zorgverleners uit de regio én daarbuiten.

IMG 20220714 WA0015

De initiatiefnemers van dit symposium, Anne van der Zon en Daniëlle Gommers, specialisten ouderengeneeskunde bij De Waalboog, zijn beiden eens geconfronteerd met een ernstige situatie van acute agressie bij iemand met dementie. Vanuit die ervaring weten zij hoe het voelt om je onzeker te voelen in je handelen. Dit was voor hen de drijfveer om dit symposium te organiseren en zo zorgverleners meer voorbereid te maken op dit soort ingrijpende situaties, zodat zij dan beter weten hoe te handelen.

Onder de indruk
We kijken terug op een zeer geslaagde middag. Deelnemers waren onder de indruk van de persoonlijke verhalen die werden gedeeld, van het werk bij De Wingerd en van de gedegen benadering van cliënten in dergelijke situaties.

Sprekers
Naast Daniëlle en Anne spraken namens De Waalboog ook Cindy van den Emden (GZ-psycholoog), Jean-Pierre van den Borgh (specialist ouderengeneeskunde), Marinda Hoogenberg (verzorgende Wingerd) en Martijn Meijer (verpleegkundige Wingerd). Ook danken wij onze externe sprekers:

  • Lonneke Wouts, ouderenpsychiater Pro Persona,
  • Madelon van Os-Langedijk, AIOS klinische geriatrie,
  • Martina Janssen-van Iperen, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Pro Persona
  • Heleen Harbers, specialist ouderengeneeskunde Zorggroep Maas & Waal