Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Praat vandaag over morgen: voer het gesprek over ouder worden

Algemeen

‘Wat vind ik belangrijk voor later?’ 1 op de 2 mensen tussen de 60 en 75 jaar praat over de toekomst, blijkt uit nieuw onderzoek. Om het gesprek over later te stimuleren, is er een landelijke campagne met de naam ‘Praat vandaag over morgen’. Want door op tijd dat gesprek aan te gaan, kun je straks de dingen doen die je belangrijk vindt. De campagne roept dan ook op: praat over hoe je fit wilt blijven, hoe je wilt wonen en wat je voor elkaar kunt doen als er zorg nodig is.

De campagne ‘Praat vandaag over morgen’ is te zien op televisie, in dagbladen, magazines, op wachtkamerschermen en via sociale media. Op de website www.praatvandaagovermorgen.nl staan tips, gesprekskaarten, video’s en ervaringsverhalen. In de campagne staan waargebeurde verhalen en ervaringen centraal. De thema’s van de campagne zijn omzien naar elkaar, prettig wonen en gezond & fit blijven.

Praat vandaag over morgen is een initiatief van ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met deze boodschap roepen we iedereen in Nederland op om het gesprek te voeren over ouder worden. Ook Netwerk Nonna, waarvan De Waalboog deel uitmaakt, steunt de campagne.

 

 

Praat vandaag over morgen