Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Regionaal Consultatieteam Gedrag van start

Algemeen, Zorg

Ernstig probleemgedrag komt helaas steeds vaker voor in de langdurige zorg en ook thuis. Denk bijvoorbeeld aan gedragsverandering door een hersenaandoening of voortkomend uit onverwerkte emoties of rouw.  Ondanks de goede zorg van zorgprofessionals en mantelzorgers kan een passende oplossing soms ver weg zijn. De kwaliteit van zorg en begeleiding kan dan onder druk komen te staan. In dat geval kan het Regionaal Consultatieteam Gedrag, bestaande uit specialisten van De Waalboog, hulp bieden.

Nijevelt09 Kopie

Regionaal Consultatieteam Gedrag

Het Regionaal Consultatieteam Gedrag is een team van specialisten,  opgezet vanuit het V&V netwerk in de regio Nijmegen, om zorgorganisaties in de regio te ondersteunen om een passende benadering, behandeling of verandering in te zetten bij mensen met dementie en ernstig probleemgedrag of complexe zorgvraag. Het Regionaal Consultatieteam Gedrag kan anderen helpen door bijvoorbeeld benaderingsplannen concreter te maken en afdelingsmedewerkers te coachen in de nieuwe manieren van omgaan met de complexe gedragingen.

Het Regionaal Consultatieteam Gedrag bestaat momenteel uit professionals werkzaam bij zorgorganisatie De Waalboog. De Waalboog geldt in de regio als expert op het gebied van omgaan met probleemgedrag bij de ouder wordende mens. Soms worden cliënten (tijdelijk) overgenomen van andere zorgaanbieders, soms wordt er op consultatiebasis ondersteund bij een specifieke vraag. De aanwezige kennis en expertise wordt nu in de regio gedeeld zodat de toenemende vraag naar ondersteuning bij probleemgedrag beantwoord kan worden.

Consultatie

Via Zorgdomein (zoekterm; Regionaal Consultatieteam Gedrag –> V&V netwerk regio Nijmegen) kan een consultatie door het kernteam of behandelaar ingediend worden. Telefonisch overleggen over een casus kan ook door  contact op te nemen met de coördinator van het Regionaal Consultatieteam Gedrag via rcg@waalboog.nl.

Ambassadeur worden?

Het Regionaal Consultatieteam Gedrag zoekt mensen die in hun zorgorganisatie als ambassadeur in het omgaan met probleemgedrag willen optreden. Als ambassadeur ben je de sleutel binnen jouw organisatie als het gaat om kennis delen over het omgaan met ernstig probleemgedrag. Je signaleert probleemgedrag en zorgt er samen met je collega’s voor dat de juiste hulp wordt ingeschakeld. Je wordt uitgenodigd voor speciale ambassadeursmiddagen rondom ernstig probleemgedrag waarin we kennis delen en casussen bespreken. Je bouwt aan je eigen netwerk binnen de ouderenzorg en ontmoet veel nieuwe collega’s in het werkveld. Interesse? Meld je aan via rcg@waalboog.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het Regionaal Consultatieteam Gedrag, kijk dan op www.waalboog.nl/rcg.