Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Terugblik: goede gesprekken tijdens thema-avond voor naasten

Algemeen

Op donderdag 15 september organiseerde De Waalboog een thema-avond voor naasten over ‘Samen prettig contact houden bij dementie’. Zo’n 20 naasten waren naar de Arcadezaal gekomen, waar zij welkom werden geheten door Rita Arts.

Online Banner Themavond Naasten

Contact en communiceren bij dementie

Na een korte inleiding sprak logopediste Mieke Hoedemaekers over contact maken en communiceren bij dementie. Naast informatie over wat dementie doet in de hersenen kregen de aanwezigen ook praktische tips voor als een gesprekje voeren moeizamer wordt.

Samen een huishouden voeren

Vervolgens ging Marian Zweers als coördinator informele zorg in op het samen voeren van een huishouden. We hopen dat naasten zich bij De Waalboog thuis voelen. En dat zij de ruimte voelen om samen de dingen te blijven doen waar zij samen plezier aan beleefden en wat voor hen belangrijk is. Om een rol te vervullen in het ‘huishouden’ van de woning. Om zo het leven samen zo goed mogelijk voort te zetten. Daarin is en blijven naasten onmisbaar. Ui td egesprekken die we hierover gevoerd hebben op deze avond kwam naar voren dat het per afdeling kan wisselen hoe welkom naasten zich voelen om deel te nemen aan het huishouden. Daar zal De Waalboog zich verder voor inzetten.

Vervolg

We willen graag een vervolg geven aan het informeren van mantelzorgers over specifieke onderwerpen en met elkaar daarover in gesprek gaan. We zullen kijken op welke manier we hier een vervolg aan kunnen geven.

Tips voor mantelzorgers
Na de bijeenkomst hebben we onderstaande tips gedeeld met de  aanwezige mantelzorgers: