Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Waalboog gaat volledig voor led-verlichting

Algemeen

Om onze duurzaamheidsdoelen te halen, is De Waalboog momenteel bezig om alle verlichting te vervangen door duurzame en energiearme ledverlichting. Dat levert naast een flinke energiebesparing, ook een vermindering van onze CO2-uitstoot op. En gelijktijdig kunnen we een flinke comfortverhoging in onze verlichting doorvoeren voor bewoners en gebruikers van de gebouwen. Dat is dus drie keer winst!

Led Verlichting

Inventarisatie
Het vervangen van alle verlichting klinkt eenvoudiger dan het is. Er komt nog heel wat bij kijken. Op elke locatie heeft een team geïnventariseerd wat waar nodig is, om daar vervolgens uitvoering aan te geven. Het gaat om zowel de binnen- als buitenverlichting, maar denk ook aan noodverlichting en verlichting in technische ruimten.

Verbetering lichtplan
Met de vervanging konden meteen de verlichting op veel plekken verbeteren: met dimbare lampen en warme kleuren op woonplekken, en licht van een hogere intensiteit op plekken waar dat nodig is.

Planning
De nieuwe gebouwen zijn direct al van ledverlichting voorzien. Inmiddels is ook het St. Jozefklooster al voorzien. De Honinghoeve is ook al bijna afgerond. De komende tijd worden de locaties Nijevelt (Laagbouw), Bosweg 250 aangepakt. De planning is dat eind september alle locaties voorzien zijn van ledverlichting.

Ledverlichting
LED verlichting is momenteel de meest duurzame vorm van verlichting. De meest zuinige LED lampen verbruiken tot 90% minder energie dan een gloeilamp met een gelijke lichtopbrengst. Daarnaast hebben LED lampen ook een langere levensduur.

 

Ook hiermee werkt De Waalboog aan een duurzame zorg!