Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Feestelijke bekrachtiging samenwerking Living-Inn en De Waalboog

Algemeen

Op woensdag 21 december maakten De Waalboog en Living-Inn Nijmegen in het bijzijn van wethouder Grete Visser hun samenwerking officieel. Daarmee is vastgelegd dat De Waalboog op deze nieuwe locatie in Nijmegen Noord in 78 woonzorgappartementen zorg gaat bieden aan ouderen met dementie.

20221221 104932

Living-Inn biedt een nieuw woonconcept waar senioren en starters samen wonen in één gebouw en naar elkaar omkijken. Met aandacht voor elkaar bouwen jong en oud hier aan het goede leven. In dit complex in Nijmegen Noord komen 210 appartementen voor senioren, 70 starterwoningen en 78 zorgappartementen die bestemd zijn voor langdurige zorg. In de zorgappartementen komen als eerste de bewoners te wonen van de Orchidee, Meidoorn, Plataan en Klarinet. Naar verwachting kunnen we het gebouw medio 2024 in gebruik nemen.

Care Team Living-Inn
Bij de bekrachtiging van de samenwerking waren op 21 december ook de andere zorgpartners van Living-Inn aanwezig. Naast De Waalboog zijn straks ook in het pand gehuisvest: Huisartspraktijk Bast & Van Damme, Van Huijkelom Fysiotherapie, CompaNanny (kinderopvang) en Ezzy’s (zwembad). Samen vormen zij straks met een afvaardiging van bewoners het CARE Team van Living Inn. Dit team vormt een essentieel onderdeel van de community. Zij coördineren een netwerk van maatjes (vrijwilligers) dat zich inzet voor het welzijn van de bewoners.

Dromen
Tijdens deze bijeenkomst deelden alle zorgpartners hun droom over goed leven en goede zorg.  Zo ziet wethouder Grete Visser in Living Inn de ‘samenleefkracht’, En Waalboog-bestuurder Rita Arts voorziet in de toekomst de ‘Samenredzaamheid, waarbij we anders kijken, anders denken én anders doen’.

Bouwen aan Living-Inn
2022 is het jaar waarin Living-Inn Nijmegen steeds meer vorm kreeg – letterlijk en figuurlijk. Op het bouwterrein wordt al volop gewerkt om volgens plan in 2024 de deuren te kunnen openen. De 78 appartementen zijn verdeeld over 4 verdiepingen. Deze verdelen we onder in kleine woongroepen van zo’n 8 bewoners. Per woongroep is er een gemeenschappelijke huiskamer met open keuken waar we dagelijks vers gaan koken. Ook heeft elke woongroep een gezamenlijk balkon of terras. Met deze kleine groep vormen we met elkaar één huishouden, waarin iedereen elkaar goed kent. Dat is fijn en belangrijk om het leven zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften van de bewoners.

Meer weten over Living-Inn? Klik dan hier

 

Van links naar rechts: Rita Arts, bestuurder De Waalboog; Desiree Curfs, directeur Living-Inn; Grete Visser, wethouder gemeente Nijmegen

 

Afvaardiging van de zorgteams  van De Waalboog die in Living-Inn komen te werken. ‘Samenredzaamheid; anders kijken, anders denken én anders doen!’

 

Proost, op de toekomst in Living-Inn!