Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Lentsehof

Fijn oud worden in je eigen wijk en met passende zorgvoorzieningen binnen handbereik. Met dat streven wil De Waalboog bijdragen aan het doel van de gemeente Nijmegen om alle wijken te voorzien van hedendaagse en toekomstgerichte ouderenzorg. In Nijmegen is momenteel in veel wijken een tekort aan beschermde woonvormen voor ouderen. Daarom bouwt De Waalboog samen met partners in Nijmegen Noord/ Lent de nieuwe woonzorglocatie Living-Inn, met daarin de zorgvleugel Lentsehof.

Living Innartist.impressies.11 Min

Samen wonen en community care
Samen met bouwpartner Roozen van Hoppen bouwen we in Nijmegen Noord/ Lent aan de nieuwste woonzorglocatie waar senioren en starters samen wonen in één gebouw en naar elkaar omkijken. Ontmoeten en samen genieten staan bij Living-Inn centraal. Met aandacht voor elkaar bouwen jong en oud hier aan het goede leven. Een uniek concept!

In dit complex komen 210 appartementen voor senioren, 70 starterwoningen en 78 zorgappartementen die bestemd zijn voor langdurige zorg. De Waalboog biedt in deze zorgappartementen zorg aan ouderen met dementie (ZZP 5 en 7). In eerste instantie zijn dat cliënten die nu in de hoogbouw van Nijevelt wonen (afdeling Orchidee, Meidoorn, Plataan en Klarinet). Zij verhuizen in de loop van april naar Lentsehof, de zorgvleugel van Living-Inn. Later kunnen andere cliënten hier komen wonen.

Kleine woongroepen
De 78 zorgappartementen zijn verdeeld over 4 verdiepingen, vanaf de begane grond tot de derde etage. Elke etage verdelen we onder in kleine woongroepen van zo’n 8 bewoners. Per woongroep is er een gemeenschappelijke huiskamer met open keuken waar we dagelijks vers koken. Ook heeft elke woongroep een gezamenlijk balkon of terras. Met deze kleine groep vormen we met elkaar één huishouden, waarin iedereen elkaar goed kent. Dat is fijn en belangrijk om het leven zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften van de bewoners.

Appartementen voor echtparen
Bijzonder is dat in Living Inn ook enkele echtparen-appartementen zijn. Deze zijn iets groter dan de reguliere appartementen (50 m2 ipv 33 m2). Wel dient één van beide partners een zorgbehoefte voor dementie (ZZP 5 of ZZP 7) te hebben.

Van alle comfort voorzien
In Lentsehof bieden we bewoners ruime en comfortabele appartementen met ieder een eigen badkamer met douche, wasbak en toilet. De woningen zijn uitgevoerd in sfeervolle kleuren en comfortabele meubels, met zacht licht, grote ramen en knusse hoekjes. De weinige deuren die er zijn, blijven alleen gesloten voor sommige bewoners van andere etages die gebaat zijn bij een bekende, veilige omgeving. Onze behandelaren komen op locatie om u alle medische zorg en behandeling te geven die u nodig hebt.
Living-Inn biedt centrale ontmoetingsruimten waar we gebruik van kunnen maken bij activiteiten. Ook kunt u hier andere bewoners treffen. Verder kunt u binnen Living-Inn gebruik maken van een zwembad, horeca met terras, bibliotheek, biljartruimte en kapper/beautycentrum. Ook komt er een kinderdagverblijf in het pand.

Locatie en bereikbaarheid
Het complex is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. In de zeer nabije omgeving vindt u het bus- en treinstation Nijmegen Noord. Ook zijn er verschillende andere voorzieningen in de buurt, zoals een hotel-restaurant, en is de (Spiegel)Waal met de uiterwaarden dichtbij. Bekijk hier de plattegrond met de belangrijkste voorzieningen. 

De bouw van dit complex is in 2022 gestart. In april 2024 kunnen we Lentsehof in gebruik nemen.

Meer informatie over Living-Inn

Impressie van het complete complex 

 

Bouwupdate met o.a. aandacht voor bouwen voor ouderen


Nieuwsberichten
21-12-2022 Feestelijke bekrachtiging samenwerking Living-Inn en De Waalboog
8-6-2022 Intentieverklaring voor samenwerking met Living-Inn – De Waalboog