Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Feestelijke start bouw locatie aan St. Agnetenweg

Algemeen

Er komt een nieuwe woonvoorziening voor ouderen in de wijk Lindenholt in Nijmegen. Aan de Sint Agnetenweg realiseren woningcorporatie Woonwaarts, zorgorganisatie De Waalboog en ontwikkelaar KlokGroep gezamenlijk een kleinschalige woonvoorziening met 45 wooneenheden voor ouderen met een zorgvraag. De bouw is 12 december feestelijk van start gegaan.

2022 11 24 St. Agnetenweg 0791

Feestelijke start van de bouw
Op de bouwplaats aan de Sint Agnetenweg waren maandagochtend verschillende genodigden aanwezig namens Woonwaarts, De Waalboog, KlokGroep en de gemeente Nijmegen. Onder meer wethouder Noël Vergunst sprak zijn enthousiasme uit over de komst van de woonvoorziening. De voorziening geeft invulling aan de wens van de gemeente Nijmegen om in alle wijken goede ouderenzorg aan te bieden. Als symbolische handeling werd een drager voor de verdiepingsvloer van de woonvoorziening geplaatst.

Van links naar rechts: Esther Lamers (bestuurder Woonwaarts), Rita Arts (bestuurder De Waalboog), Noël Vergunst (wethouder Ruimtelijke Ordening, Gemeente Nijmegen), Niek Gerritsen (directeur Bouw & Ontwikkeling, KlokGroep).

Kleinschalige en persoonlijke zorg
Het woonzorgcentrum biedt in totaal ruimte aan 45 bewoners, verdeeld over 3 woonlagen: 2 etages voor zorg aan bewoners met dementie en 1 etage voor bewoners met een lichamelijke zorgvraag. Elke etage krijgt 15 woningen, verdeeld over 2 kleine woongroepen van 7 of 8 bewoners. Met deze kleine groepen wordt samen één huishouden gevormd, zodat iedereen elkaar kent en goed kan worden aangesloten bij de persoonlijke behoeften van de bewoners.

Groen en besloten wonen
De woonvoorziening ligt in de ‘oksel’ van de Sint Agnetenweg en het Maas-Waalkanaal, ingebed in het groen en met een ruime besloten binnentuin waar bewoners zich vrij kunnen bewegen. De woonvoorziening is ook bedoeld als aanwinst voor de wijk. Zo wordt er een buurkamer ingericht voor activiteiten en ontmoetingen met andere wijkbewoners.

De oplevering van de woonvoorziening staat gepland voor september 2023. Daarna neemt De Waalboog het gebouw in gebruik. Ook buurtbewoners met een zorgvraag kunnen dan een beroep doen op de zorg en faciliteiten van De Waalboog.

Klik hier voor meer informatie over de locatie St. Agnetenweg.